Гледай онлайн концерти на наши и световни звезди

Музикалната сцена се промени съвсем буквално само за седмица, като се превърна във виртуална. Без видеостени и без зрелишни сценографии, без претенции. Дошмашни студиа, гаражи и дневни се преърнаха в сцена на едно уникално преживяване, както за артистите, така и фенове. Лайв чатове съвсем скъсиха дистaнцията.
 
Причините са много. Голяма част от концертите на любими наши артисти бяха отменени заради пандемията. Паднаха чакани турнета. Култови музикални фестивали бяха отменени. Тези дни стана ясно, че тазгодишното издание на Glastonbury няма да се случи, а феновете на фестивала дори написаха любовно писмо към любимия си музикален форум, в което си обещават още по-емоционално изадние през 2021. Това, разбира се, донесе сериозни загуби за музикалната индустрия. Основата причина обаче музиката да намери своята нова Live stream сцена е, че музиката е за споделяне.
 
 
Пред два дни Chris Martin, вокалът на Coldplay, покани онлайн феновете си удома, за да направи първия благотворителен концерт от поредицата "Together, At Home". Само за три дни концертът беше видян от почти 900 000 души. Директно от дома си, под слогана #TogetherAtHome, вокалът изпълни акустичен концерт с някои от най-големите хитове на групата:
A Sky Full Of Stars
Trouble
Vive La Vida
Green Eyes
Clocks (инструментал)
Up&Up
Yellow
Life On Mars
Us Against The World
Fly On
 
 
Вторият музикант, който можете да гледате в оналйн сесията, е John Legend, а ден по-късно към кампанията се присъдени и Charlie Puth. От дома на родителите той вдъхнови феновете си с половин часов, изключително емоционален сет. 
 
 
Поредицата "Together, At Home" се роди в партньорство между СЗО и Global Citizen, а целта на кампаиията е да събере 675 милиона долара за облекчаване на щетите, нанесени от пандемията от COVID-19. 
 
Очаквайте нашите интервюта и с някои български артисти, които също зарадваха публиката си с домашни концерти.
 
У нас, D2 ще открият виртуалната сцена на URBO Live с вълнуващ концерт със специални гости и още интересни изненади в петък, 20 март, от 21.00 ч. Концертът ще бъде излъчен на Facebook страниците на URBO, D2, Joker Media Rental и Streamer.bg.

Свързани новини

Coldplay с концерт във Филипините

25.01.2024

Включи се и ти!

07.11.2023

Coldplay и Педро Паскал в SNL

31.01.2023

Хубави и лоши новини около Coldplay

05.10.2022

Джон Леджънд с нов двоен албум

14.09.2022