"Европейски музикален фестивал" в Пловдив ще се проведе през есента

Планираните за месец април събития от "Европейски музикален фестивал" в Пловдив, се отлагат за есента, заради извънредната обстановка с разпространението на новия коронавирус у нас и по света. 
 
Мултимедийният концерт "Кино и класика” с Оркестъра на Класик ФМ радио и диригента Максим Ешкенази, който трябваше да се състои на 11 април в Дома на културата "Борис Христов”, се измества на 22 октомври 2020. Тази програма комбинира любими класически пиеси и световни филмови хитове, а солисти са изявените наши музиканти Мила Георгиева (цигулка) и Георги Черкин (пиано). Второто събитие от фестивала – детският концерт с представяне на ударните инструменти "Музикално пътешествие”, беше планирано за 22 април, но новата му дата още не е уточнена и ще бъде анонсирана допълнително. Всички билети,  закупени до момента  ще важат без заверка за новите дати. 
 
"Европейски музикален фестивал” в Пловдив се реализира от "Кантус Фирмус” с финансовата подкрепа на Община Пловдив , като част от Календара на културните събития на града. 
 
"Европейски музикален фестивал" се провежда с различна периодичност в Пловдив от 2004 година. В него са гостували известни български и чуждестранни артисти като Веско Пантелеев – Ешкенази, Васко Василев, Йълдъз Ибрахимова, Рекс Ричардсън (САЩ), Марко Теца (Италия), Елинор Валкенбург (САЩ), Фридеман Вутке (Германия), Orquesta Tipica Imperial (Аржентина), Младежки оркестър Pacific Symphony (САЩ), ансамбъл Tutti Soli и др.

Свързани новини

"Оркестър без име" - като мюзикъл

27.07.2022

Мартина Пенева с втора награда

22.06.2022

Гледаме "Парижката Света Богородица"

23.05.2022

"Парижката Света Богородица" и у нас

18.03.2022

Легендарната школа "Лий Страсбърг" у нас

18.02.2022