Zucchero пя на празния площад Колизеума в Рим (видео)

За първи път в историята, Zucchero изпълни оригиналната песен "Canta la Vita", която звездата на италианската музика написва заедно с фронтмена на U2 – Bono, и която черпи вдъхновение от “Let Your Love Be Known” – песента, която Bono посвети на една от най-засегнатите от COVID-19 страни в света - Италия. Наелектрезиращото изпълнение се случи в Деня на Земята на 50 години, на абсолютно празния, емблематичен за Италия площад Колизеума в Рим.
 
 
"Canta la Vita" е още едно доказателство за силната артистична и приятелска връзка между Zucchero и Bono, която съществува от дълги години. В трудните времена, през които преминаваме, тази песен е оптимистично послание за надежда за всеки, химн за живота. Уникална песен, в края на която гласовете на Zucchero и Bono се сливат и изпращат призив към света да се обедини. 
 
“Тази песен се роди в първата фаза на извънредното положение", разказва Zucchero. "Говорихме си с Bono, и двамата бяхме много трогнати от драмата в Северна Италия. Но това, което ни удиви, беше реакцията на хората, които излизаха и пееха на балконите си. Затова решихме да направим нещо, с което да подчертаем силата на музиката в справянето с трудностите. В такъв момент, можем да използваме гласовете си, за да сме по-близо един до друг, можем да съпреживяваме мигове, макар и от различни краища на света. Музиката руши стени и скъсява разстояния.”

Свързани новини

Остават броени дни

12.04.2024

Събитието остава за следващата година

21.06.2023

Zucchero отново у нас

16.03.2023

Zucchero вече е в Пловдив

23.07.2018

Още броени дни до концерта на Zucchero

10.07.2018