Cher издава испанска версия на "Chiquitita" на ABBA в подкрепа на УНИЦЕФ

Cher ще издаде испанска версия на класическата песен на ABBA "Chiquitita" на 8 май, в петък, а приходите ще отидат при УНИЦЕФ. Едновременно ще бъде издаден и допълнителен дигитален сингъл на "Chiquitita" на английски.
 
Това е първото издание на испански език в несравнимата 55-годишна кариера на печелилата награди Oscar, Grammy и Emmy легенда. Видеото към "Chiquitita" ще дебютира на събитието на UNICEF COVID-19 Virtual Special, което ще се излъчи в събота, на 9 май от 8:00pm ET (неделя, 3:00 ч. бел.пр.) на unicefwontstop.org и YouTube.com/unicefusa.
 
Cher, която записа вокалите си на "Chiquitita" у дома, казва: "Започнах репетициите на испанската версия през втората част на мината година. Когато всичко в света се промени, исках да помогна. Изглеждаше като правилния момент да го направя. От дълго време се възхищавам на УНИЦЕФ, особено заради работата им в образоване на младите жени. Актрисата Audrey Hepburn бе мой герой и бях толкова горда, когато тя стана техния Посланик на добра воля през 1988. Сега, повече от всякога, е изключително важно да приоритизираме всяко дете по света, сякаш е наше собствено."
 
ABBA дариха приходите на UNICEF, откакто песента за първи път излезе през l979. Cher ще дари $1 милион на многобройни благотворителни организации, фокусирани над "хронично пренебрегнатите и забравените" хора по време на пандемията чрез новосформираната инициатива CherCares Pandemic Resource and Response Initiative (CCPRRI).

Свързани новини

Концертът на Eagle-Eye Cherry се отменя

12.09.2023

Агнета от ABBA представи солов сингъл

31.08.2023

Събитието остава за следващата година

21.06.2023

ABBA THE SHOW вече и у нас

28.03.2023

Zucchero отново у нас

16.03.2023