ALMA с нов сингъл и международна премиера - "Be Alright"

"Be Alright" е заглавието на новия сингъл на 16-годишната изпълнителка и автор на музика ALMA. 
 
 
Музикалната кариера на ALMA започна в началото на 2019, когато излезе дебютният й сингъл "Perfect", последван от "Don’t Know" и "Out of Control", както и колаборацията с Pavell & Venci Venc’ - "Адрес". Трите й самостоятелни парчета оглавиха родните музикални класации, намериха място в плейлистите на глобалния музикален канал MTV и получиха силна подкрепа в Полша, Русия, Румъния, Гърция, Турция. 
 
ALMA създава "Be Alright", докато се упражнява на пиано в училището в Англия, където учи от септември миналата година. По време на една от последните й ваканции, се събира за звукозаписна сесия с румънския хитмейкър и неин приятел Кристиан Тарчеа-Monoir, с когото е в авторски тандем от самото начало, и му изсвирва акустична версия на песента. За няколко часа двамата финализират проекта, а докато записват, решават да добавят и жива китара, и канят един от най-добрите български китаристи и учител на ALMA по китара - Стойчо Стоянов. 
 
Видеоклипът към песента, режисиран от Васил Стефанов, носи светлина и зараждаща се надежда на фона на едно все още неотминало изпитание. Част от снимките се случват в Лондон, където живее ALMA, а другата - в дома й в София. След обявяването на пандемията от коронавирус през март, първо затварят училището, в което ALMA учи, а няколко дни по-късно отменят и полета й до България. 
 
"Be Alright" е едно от най-специалните парчета за мен. Написах го в момент, в който бях паднала духом, за да ми напомня, че дори в най-мрачните дни може да се промъкне надежда. Хубаво е да имаме усещането, че каквото и да се случва, накрая всичко ще бъде наред.", споделя ALMA. 

Свързани новини

ALMA с изненадващо EDM парче

06.12.2023

Ново от ALMA

27.10.2023

ALMA с нов сингъл и видео

29.09.2023

Видеото излезе днес

30.06.2023

ALMA с първо EP и нов клип

10.04.2023