One Direction отбелязаха своята 10-годишнина

23 юли е специален ден за всички фенове на чаровниците от One Direction, защото именно на тази дата преди 10 години изгрява любимата им бой банда, а десетилетие по-късно One Direction са световен феномен. Британската група е продала повече от 200 милиона копия на албуми и има събрани над 21 милиарда стрийма, като само през 2019 бандата генерира над 3,6 милиарда стрийма в дигиталните платформи. YouTube каналът им е с над 31 милиона абонати и повече от 10 милиарда гледания, а общият брой последователи на групата в социалните платформи надхвърля 85,9 милиона (Facebook – 38 милиона, Twitter – 30,3 милиона и Instagram – 17,6 милиона).
 
One Direction са носители на почти 200 награди, включително 7 BRIT, 4 MTV Music, 6 Billboard Music, 7 American Music и 28 Kids Choice отличия. След издаването на албума FOUR, 1D се превръщат в единствената група в историята, чиито четири първи албума дебютират под #1 в класацията US Billboard 200. Във Великобритания бандата се радва на четири #1 сингъла и четири #1 албума, като всеки един от тях е с платинен сертификат.
 
В чест на годишнината стартира специален уебсайт - “10 Years of One Direction”, който представлява вълнуващо интерактивно преживяване за почитателите на бандата. Сайтът е създаден във формата на историческа хронология на групата, бележеща извървения от момчетата път от първото им прослушване до началото на разпада им. Онлайн платформата съдържа и архив от музикални видеа, телевизионни изяви, задкулисни моменти и редки кадри на бандата.
 
Всички 1D фенове имат и възможността да създадат свой персонализиран плейлист на уебсайта, в зависимост от това в коя “ера” прекарват най-много време и какво съдържание им е най-интересно. Сайтът позволява на почитателите да се свържат с избрани стрийминг платформи и да запазят плейлистите в своите лични акаунти.
 
 
Излезе и чисто ново празнично видео, което документира най-съществените акценти от музикалната кариера на групата - от формирането й в британското издание на предаването The X Factor, до издаването на сингъла “History”, както и клипове от музикални видеа, живи изпълнения, интересни задкулисни кадри и избрани моменти с феновете. 
 
Освен всички тези изненади, в чест на годишнината са създадени и реформатирани EP-та на бандата, качени в дигиталните платформи, които включват редки песни, ремикси, лайв изпълнения и акустични версии, групирани на едно място специално за почитателите на 1D.

Свързани новини

Бъбреци мъчат звездата

28.08.2023

Луи Томлинсън за първи път у нас

14.10.2022

Liam Payne е готов за One Direction

27.09.2019

Louis Tomlinson разплака феновете си

11.03.2019

Книгата за рекорди на Гинес за 2019

22.08.2018