EXIT разкри първите артисти за 2021

EXIT премина през много предизвикателства от своето създаване преди 20 години, когато започна като студентско движение за мир и свобода в Сърбия и на Балканите и поради еволюцията по време на пандемията, с отлагането на тазгодишното издание на фестивала, което беше едно от най-големите от всички. Въпреки това организаторите са решени да се върнат още по-силни през следващото лято и да отпразнуват две десетилетия богата музикална история на награждаващия фестивал EXIT през 2021 с едно от най-добрите издания досега.
 
 
От 8 до 11 юли 2021 EXIT отново ще посрещне хора от над 100 страни, за да се съберат на една от най-големите средновековни крепости в Европа, разположена на брега на река Дунав в Нови Сад, Сърбия.
 
Първите хедлайнери, които се разкриват, включват David Guetta, Tyga и DJ Snake. Специалният момент за финал остава за Eric Prydz и Four Tet, които ще обединят усилията си за специален b2b сет, за да създадат едно от най-емблематичните закриващи изпълнения на зрелищната сцена Dance arena. 
 
20-годишнината на Exit просто не можеше да мине без мощната Sepultura - легендарна метъл група с четиринадесет албума, някои от чиито рифове оставиха оформящ отпечатък върху рок музиката като цяло. След миналогодишното великолепно изпълнение, Dax J е настроен да внесе пламъка на техното в яростен b2b с Kobosil.
 
В lineup-a ще участват и новото поколение звезди на EXIT, включително немски DJ и продуцент Boris Brejcha, инди героите Metronomy, носител на награда Grammy за цялостно постижение и жива пънк икона Marky Ramone, шведска рок сензация Thundermother, Denis Sulta и водещи регионалени музикалени изпълнители такива като Laibach, Marko Nastić, Goblini, Massimo, Coeus, Kristijan Molnar b2b After Affair, Lag, Layzie, Runy, Space Motion. Това са само първият кръг от потвърдени артисти,като много нови имена и изненади ще бъдат обявени скоро.
 
Междувременно EXIT обмисля варианти да започне празнуването на 20-та годишнина със символично събитие през този септември, което ще се фокусира върху онлайн стрийминг, който ще включва LIFE стрийминг https://www.exitfest.org/en/life-stream/ и Green R: Evolution платформа, най-големият екологичен проект на фестивала досега. https://www.exitfest.org/en/green-revolution/
 
Награждаваният EXIT фестивал, гласуван два пъти за най-добър Best Major European Festival през последните седем години, има нещо за любителите на музиката от всички жанрове, вариращи от рок, поп, хип-хоп, реге чак до хаус, с разнообразна комбинация от артисти, които изпълняват на повече от 40 сцени и зони, свързани с калдъръмени улици, стени и тунели. 
 
Билетите ще са в продажба от петък, 31 юли 2020. В 12 на обед ще е налично много ограничено издание на четиридневен билет за EXIT фестивал 2021 с 50% отстъпка при промоционална цена от 56 € + bf / 120 лева. VIP четиридневни фестивални билети също ще се продават за 250 € + bf / 525 BGN. Всички билети, закупени за фестивал EXIT 2020, са валидни за изданието 2021 без презаверка!
 
Всички фенове на EXIT, които запазят билета си от EXIT 2.0 за фестивалното издание 2021, автоматично стават членове на екипа на EXIT, който отключва специални изненади, предимства и възможност за спечелване на билет за всички предстоящи издания  на фестивала EXIT.
 
Всички фенове, които не намират новите дати на EXIT през 2021 за подходящи и желаят да поискат възстановяване, ще могат да подадат заявка в периода от 10 до 25 август 2020 на help@bilet.bg. Повече информация на exitfest.org.

Свързани новини

Още големи имена на фестивала

13.02.2023

EXIT празнува 22-ри рожден ден

30.06.2022

EXIT Festival с финален състав

24.06.2022

Иги Азалия и Masked Wolf на EXIT 2022

16.06.2022

Остават броени часове до Sunland by Exit

29.07.2021