Музикалният феномен The Jacksons за първи път в България

The Jacksons са една от най-успешните групи в световната музикална история и през 2018 отпразнуваха своя 50-годишен юбилей. Те спечелиха статут на поп крале в музикалния свят, давайки летящ старт на легендарната солова кариера на Michael Jackson.
 
Jackie, Tito, Jermaine, Marlon и Michael - пет братя от Гари, Индиана, познати първоначално като The Jackson 5, а по-късно като The Jacksons, станаха известни с уникалната си комбинацията от забележителен музикален талант и впечатляваща хореография. През 1969 се присъединяват към Motown Records. 1970 е изключително успешна за тях - издават четири албума за една година и четири сингъла стават номер едно, задминавайки Supremes, като най-успешна Motown група. Като част от семейството на Motown, те издават 10 албума в рамките на 6 години, от които са продадени над 200 милиона копия.
 
През 1976 групата, с изключение на Jermaine, напуска Motown Records и става част от Epic Records, където към тях се присъединява и брат им Randy, а те променят името си на The Jacksons. През 1984 издават култовия албум Victory, който включва №3 хита на Billboard "State Of Shock" с участието на Mick Jagger. През същата година стартира турнето The Victory Tour, което се превръща в  най-грандиозната концертна поредица, организирана някога в САЩ.
 
От The Jacksons са черпили вдъхновение няколко поколения банди, сред които Backstreet Boys, New Edition, N*SYNC, New Kids on the Block, както и по-младите Jonas Brothers, One Direction и много други.
 
През своята бляскава музикална кариера The Jacksons печелят множество отличия: Звезда на Холивудската алея на славата (1980), включени са в Рок енд Рол Залата на Славата (1997), както и в Залата нс Славата на Вокалните групи (1999). През 2008 стават BMI Icons на наградите на BMI Urban Awards, а през 2016, с парчетата "ABC" и "I Want You Back", са включени в Залата на Славата на Grammy.
 
На 3-ти септември 2021 в Арена Армеец многобройните български фенове на The Jacksons ще имат възможност да видят на живо Jackie, Tito и Marlon, заедно с тяхната група от изключителни музиканти. Шоуто на легендарните поп идоли ще бъде наистина впечатляващо, изпълнено с много хитове, танци и уникална мултимедия. Наред със своите емблатични парчета, The Jacksons ще изпълнят и едни от най-големите хитове на великия Michael Jackson.
 
Билетите за концерта на The Jacksons ще бъдат на цени от 60 до 120 лв. и могат да бъдат закупени от мрежите на Bilet.bg и Best Tickets, както и онлайн на bilet.bg и besttickets.bg от днес, 14 септември. До 30.09.2020 ограничено количество билети от всички ценови категории ще са с 20% отстъпка от цената.
 

Свързани новини