Музикантът Петко Славов представя "Краят на една утопия"

Талантливият музикант и съосновател на инди бандата Airbag - Петко Славов представя най-новия си самостоятелен видео сингъл "Краят на една утопия".
 
Автор на текста и музиката е самият артист, а звученето на песента носи алтернативен нюанс, примесен с етно звучене, резултат от голямото музикално разнообразие, повлияло на изпълнителя през годините. 
 
В последно време, Петко преоткрива българската народна музика. Слуша и чете много за нея. В ”Краят на една утопия” решава да рискува и да постави фолклорна мелодика в рок среда, макар и знаейки в какви опасни води навлиза. Звукът на гайдата е дело на Пламен Пенев.
 
"Тази песен разказва за раздялата ми с определени илюзии, без които, изглежда, мога да живея по-добре. Тя е самопризнание, че ще става по-трудно да се живее с мен, защото ще бъда по-директен и откровен с всеки" – споделя Петко.
 
"Опитвам се с всяка една от песните си, да предам определено състояние или период, през които преминавам. Текстът винаги е еднакво важен за мен, колкото и музиката. Мисля си, че понякога дори само заглавието може да накара слушателя да чуе определена песен, то е като корицата на книгата, затова и трябва да носи някаква мистерия, загадка и въпрос." – разказва още музикантът.
 
Режисьор и оператор на видеото е Красимир Димитров. В клипа участват поетите Георги Гаврилов и Мария Куманова, с които се опитват да покажат физическата и духовна трудност в съжителството между двама души. Снимките са направени в арт-пространството "Хралупата". 
 
"Краят на една утопия“ е четвъртият сингъл от предстоящия втори самостоятелен албум на Петко Славов.
Певецът дебютира соловата си кариера през 2013-та с албума „Записки на последният влюбен".

Свързани новини