Чуй неиздавания досега сингъл на Roxette - "Let Your Heart Dance With Me"

Благодарение на майсторските мелодии на автора на песни Per Gessle, класическото шведско поп дуо Roxette винаги е имало изобилие от материал за избор между албумите си. Много от тези останали песни са всъщност силни претенденти за и качеството им ги е направило любими на феновете, появявайки се като допълнителен материал за сингли и компилации.
 
Такъв бе случаят до излизането на последния студиен албум на Roxette, Good Karma (2016), който ни даде песни, които дойдоха в повече за нужните за албума. Една от тях е "Let Your Heart Dance With Me", която най-сетне вижда бял свят благодарение на "Bag Of Trix", великолепната колекция на Roxette от неиздаван материал, който ще се появи по-късно тази година.
 
 
"Исках да напиша класическа песен тип "пляскайте с ръце и тропайте с крака" и "Let Your Heart Dance With Me" се появи. Още от студиото вече я харесвах, но, както обикновено, вече имахме много претенденти, които трябваше да чакат за втори шанс. И когато идеята за този проект се роди, беше като дар", обяснява Gessle.
 
Той предава "Let Your Heart Dance With Me" на маестрото в миксирането Ronny Lahti, който преди две десетилетия даде на албума им Room Service характерния поп блясък. Сега резултатът е песен, която дава усещането за лято, слънце и оптимизъм – въпреки, че е записана по време, когато Marie е в последните си дни като част от дуото Roxette, заради нарастващите здравословни проблеми, последвали лечението от рак преди няколко години.
 
"Месеци преди Good Karma да излезе, лекарите на Marie я посъветваха да спре с турнетата окончателно. Отменихме лятното турне и всички бъдещи ангажименти. Но дори и студио запис беше изморителен за нея. Тя искаше толкова много, но наистина трябваше да се бори, за да успее. И го направи. Marie беше истински боец до самия край", казва Per Gessle.
 
Премиерата на видеото към "Let Your Heart Dance With Me" се състоя в YouTube и Per направи сесия на живо с въпроси и отговори с феновете.

Свързани новини

Joyride на Roxette - на 30 години

08.10.2021

Историята на култовата песен "The Look"

07.04.2021

Отде си Marie Fredriksson

10.12.2019

Roxette пускат два нови бокс сета

05.09.2018

Roxette - "Some Other Summer"

24.06.2016