"The Look" и историята на песента, която промени съдбата на Roxette

Музикантът, композитор и вокалист Пер Гесле наскоро отвори вратата на студиото в Стокхолм - "магическото място", в което са се родили най-големите хитове на незабравимото шведско поп дуо Roxette, включително и емблематичният им хит "The Look". Гесле разказа за създаването на парчето, което изстрелва двамата с Мари Фредриксон по върховете на класациите и завинаги в сърцата на милиони фенове по света.

Roxette вече са факт, но нещата за групата се променят напълно, когато на бял свят през 1989 година излиза "The Look".

"Исках Roxette да бъдат по-модерни и по-актуални от ABBA" (най-известната шведска група, с която неизменно всяка друга скандинавска формация е сравнявана), разказва Гесле. Той и продуцентът им Кларънс Йоферман по това време са били завладяни от компютърните звуци и новите програми, които им позволявали да миксират класическите китари с компютърно генерираните синтезатори.

Гесле е автор на текста на "The Look". Той представя идеите си на Мари, като първоначално тя харесва песента, но се е притеснявала, че вокално не може да се включи, тъй като пеенето в парчето приличало повече на рапиране. Тогава Мари изпява  емблематичното "На-на-на-на" в припева, и двамата правят този своеобразен диалог, с който пресъздават лириката. След записите всички в студиото са супер щастливи от резултата, като усещат, че това ще стане голям хит.

Спомен от последния концерт на Roxette в София през 2015 г.

Факт - "The Look" има грандиозен успех, като парчето достига до номер едно в почти всяка една класация в Европа през 1989 г., С него Roxette правят и пробива си в САЩ. След премиерата му по радиото, парчето остава 9 седмици на върха. 

Свързани новини

Joyride на Roxette - на 30 години

08.10.2021

Чуй неиздавания сингъл на Roxette

07.10.2020

Отде си Marie Fredriksson

10.12.2019

Roxette пускат два нови бокс сета

05.09.2018

Roxette - "Some Other Summer"

24.06.2016