Носителят на Нобелова награда за мир и EXIT реализираха един от най-големите фестивали през 2020

Световната продоволствена програма на ООН, най-голямата хуманитарна организация в света, днес спечели Нобелова награда за мир - най-престижното световно признание за изключителния принос към обществото. На церемонията по награждаването, проведена около 11 часа сутринта в Осло, беше наградена Световната продоволствена програма, "за усилията си за борба с глада, за приноса си за подобряване на условията за мир в засегнатите от конфликти райони и за действаща движеща сила в усилията за предотвратяване използването на глада като оръжие за война и конфликт", както се посочва в решението на комитета за Нобелова награда.
 
В началото на август Световната продоволствена програма на ООН и EXIT стартираха нова фаза на проекта Life Stream, за да работят заедно, за да помогнат на милиони хора от цялата планета, които са стигнали до предела на прекомерен глад от пандемията Covid-19. Реализацията на проекта стартира с панела "Съзнателна музика“, проведен на 3-ти септември, който до момента е бил наблюдаван от над 100 000 души. Панелът беше последван от първия фестивал на живо от 3-ти до 6-ти септември в Петроварадинската крепост, в който участваха някои от водещите световни изпълнители на електронна музика - Charlotte de Witte, Carl Cox, Paul van Dyk, Hot Since 82 и много други, а след това излъчване на записани изпълнения от 17-ти до 27-ми, които събраха над 4,5 милиона гледания към днешна дата в социалната мрежа Facebook и платформата YouTube.
 
Новата глава значително разшири обхвата на Life Stream, който в допълнение към опазването на околната среда, подчертава проблема с прекратяването на прекомерния глад за около 270 милиона души, които ще бъдат засегнати от пандемичните и карантинните мерки до края на тази година. Конкретни стъпки бяха видени по време на стрийминг изданието, когато видео материали и съобщения бяха излъчени като неразделна част от записите, които говориха за екологичната мисия на проекта и работата на Световната продоволствена програма на ООН. По това време беше възможно да дарите средства директно на тази изключителна хуманитарна организация.
 
Тазгодишната кампания беше въведението към много по-широкото сътрудничество между EXIT и WFP през 2021, което ще отбележи две изключителни годишнини, 60-годишнината от Световната хранителна програма и кулминацията на честването на двадесетата годишнина от EXIT, когато на фестивала, в пълния му формат, ще се представят някои от водещите световни звезди като Tyga, David Guetta, DJ Snake, Eric Prydz, Boris Brejcha и много други.

Свързани новини

Още големи имена на фестивала

13.02.2023

EXIT празнува 22-ри рожден ден

30.06.2022

EXIT Festival с финален състав

24.06.2022

Иги Азалия и Masked Wolf на EXIT 2022

16.06.2022

Остават броени часове до Sunland by Exit

29.07.2021