David Garrett представя саундтрак мелодиите на живота си в нов албум

Всеки човек обича да се връща към специални моменти и формиращи същността преживявания: любими песни в различни стилове, които мигновено предизвикват картини и емоции, карат ни да се усмихваме, носят ни комфорт и ни мотивират да даваме най-доброто от себе си.
 
С Alive – My Soundtrack виртуозният цигулар David Garrett ни представя новия си кросоувър проект – може би най-интимният от всички, които е издавал, още повече защото включва изпълнения на песни и произведения, които носят специален смисъл в живота на Garrett. "Сърцето ми бие в ритъма на песните от албума, защото съм силно свързан с всяка една от тях. Пазя по нещо от всяка завинаги в сърцето си." 
 
Alive – My Soundtrack включва както класики, така и модерни песни, изпълнени от David Garrett с нова енергия и звучене. "Песните са 23 и беше изключително трудно да направя финалната селекция. "Един от последните записи беше към "Happy" на Pharrell Williams. Резултатът е уникален и "Happy" е песен, която никога не е изпълнявана и записвана по този начин!"  
 
 
Записите на албума съвпадат с изолацията вследствие на пандемията от Covid-19. David Garrett бързо решава да не се разсейва в множество сесии в различни студия, а се потапя в креативен труд с дългогодишния продуцент и китарист Franck van der Heijden в домашното си студио: "Целият албум беше записан в изцяло нови за мен условия. Имах време, можех да изградя аранжиментите на спокойствие, можех спонтанно да пробвам нови песни, часовникът просто забави темпото. След като отмениха всички концерти и турнета, имахме повече време да изпипаме всяка песен и това наистина беше извънредна ситуация за мен." 
 
Новият албум започва с класика на Bee Gees: "Stayin' Alive" е първата песен, която David Garrett избира и записва за албума. "Песента беше първоначалната искра за целия албум, но исках песните в него да са разнообразни, а не изцяло песни от филми." David Garrett впряга забележителния си музикален усет в създаването на микса и баланса от класически произведения от Beethoven например и модерни песни, като тези на Metallica ("Enter Sandman") и Michael Jackson ("Thriller").
 
В албума, David Garrett представя личната си музикална колекция с любима музика и я комбинира с много различни и специални спомени и моменти: "Dance Of The Knights" му носи спомен за детството: "Бях много малък, на 4 или 5. Още преди да започна да свиря на цигулка, любимата колекция на майка ми, в комбинация с този балетен шедьовър, категорично ме плениха." Що се отнася до мощна енергия и пускане на свобода, "Confutatis" на Mozart е произведения, което те сграбчва веднага. "What A Wonderful World" на Louis Armstrong докосва душата на Garrett и има сантиментален смисъл за него, защото e "песен, написана в трудни времена, която остава завинаги и носи надежда." 
 
"Shallow" е авторска интерпретация на David Garrett на модерната класика към един от най-касовите филми на 2018 - "Роди се звезда" с участието на поп иконата Lady Gaga: "Филмът ме трогна много." При необходимост от физическа мотивация, най-подходящо звучи парчето на Metallica - "Enter Sandman", което рязко вдига адреналина на Garrett. ""Beauty and the Beast!" нямаше как да не влезе в албума. Голям фен съм на Дисни и живея с мотото: Започни деня си с усмивка - не бързай, действай спокойно. Тази песен направи точно това с мен." Албумът включва още една музикална тема от филм на Дисни - "Let It Go" от Замръзналото кралство. 

Свързани новини

Дейвид Гарет с нов сингъл

08.08.2022

Гледаме Дейвид Гарет на стадион "Юнак"

04.07.2022

David Garrett отново идва у нас

04.12.2019

David Garrett празнува юбилей с колекция

26.10.2018

David Garret представя новия си албум ‘

15.09.2017