Виктория с нов шанс да представи България на Евровизия 2021

Българската надежда на Евровизия 2021, Виктория, представи новото си музикално видео. “Ugly Cry” е една от песните, с които България може да вземе участие на най-зрелищната музикална надпревара в света. Това потвърди и самата певица с пост в Инстаграм. Според правилата на конкурса, всяка песен, която е публикувана след 1 септември, може да вземе участие през месец май, когато близо 200 милиона души ще вперят поглед към артистите на Евровизия 2021.
 
 
Българската делегация и екипът на Виктория отново ще използват доказалия се метод за вътрешен избор на песента. Точно той беше предпоставката България да постигне едни от най-големите си успехи в конкурса. Финалното решение ще бъде обявено през месец март.
 
Песента “Ugly Cry” е създадена по време на музикалния лагер за Евровизия в Лондон. За музикалното видео Виктория отново се доверява на режисьора Виктория Караколева и оператора Росен Савков, с които засне и предходните си два проекта. Това е една от най-мащабните продукции, които са реализирани в България през 2020 година. Песента и видеото към нея разказват за тежката страна на славата и за цената на това да запазиш себе си.
 
Хореографията във видеото е дело на Деян Георгиев, а в продукцията се включват над 15 танцьори. Виктория споделя за музикалното видео: “Зад реализацията на този клип стои огромен труд. Отне ни повече от 18 часа, за да заснемем всичко, което бяхме планирали. Подобни мащабни снимки в условията на световна пандемия изобщо не са лесни, но се справихме и съм много горда с това!”
 
Междувременно организаторите от Европейския съюз за радио и телевизия обявиха, че жребият от 2020 ще бъде използван и за следващото издание на конкурса, което означава, че Виктория и България ще вземат участие във втория полуфинал на 20-и май.
 
Евровизия 2021 ще се проведе на 18, 20 и 22 май в нидерландския град Ротердам и ще бъде предавана на живо по БНТ 1 от 22:00 часа българско време. 

Свързани новини

Пош и Бекс споделят в нов сериал

05.10.2023

Семейство Бекъм влюбени в Черна гора

04.08.2023

Виктория Бекъм пак запя

26.07.2023

Виктория подписа с Warner Music

21.04.2023

Ново видео от Виктория

01.12.2022