Италиански рапър ремиксира българска песен

2020 година се оказа суперуспешна за Димитрия Николова - Dimi. Седемнайсетгодишната българка, която медиите сравниха с Camila Cabello, успя да възпламени горещите месеци с песента "Още нещо". 
 
 
Песента излезе, след като Dimi спечели специалния приз на Арт Мюзик Фестивал от международния форум за  младежко медийно изкуство "Арлекин". Наградата се връчи от интернационално жури, в състава на което бяха: Антонио Вандони - музикален директор на Радио Италия; доц. Дарияна Куманова - също като представител на Италия; Лина Гьорчева - Македония; доц. Етиен Леви от българска страна. Освен конкурсния успех, "Арлекин" донесe на Dimi и интересно запознанство с младата звезда от Италия Джото Босколо, който пък спечели наградата на критиката. 
 
Няколко месеца по-късно по идея на Дарияна Куманова, която от години живее и работи в Милано и чийто ученик е Босколо, се започва работа по съвместен проект между тийнлюбимците на България и Италия - Dimi & Giotto. "Помислих си, какво би станало, ако от конкуренти, двамата се превърнат в партньори", разказва доц. Куманова, "и  предадат нов поглед на наложения хит "Още нещо". Песента е в стила на регетона, затова според мен би се харесала на темпераментна публика, каквато имаме и в България, и в Италия."
 
Dimi не е непозната за италианската публика и меломаните на Ботуша. Младата българка бе поканена за участие в младежката част на авторитетния конкурс "Санремо", като по време на затворения кастинг тя дори проведе срещи за участие в тийнсериал на NETFLIX. Засега обаче актьорските планове отстъпват пред желанието първо да завърши с отличие езиковата гимназия в родния Пловдив, а после да поеме по творческия си път. 
 
Giotto е една от изгряващите рап звезди на Италия, който се занимава с музика още от четиригодишен. На 8 години започва да пише поезия, а вече като тийнейджър римите му зазвучават в ритъма на рапа. Giotto става популярен с песента си "Пълнолуние", която бързо набира слушания в Spotify. За нея изпълнителят споделя, че е създадена в труден момент: "Дядо ми беше в болницата, приятелите ми бяха далеч и се чувствах сам и безпомощен… Една вечер погледнах към небето и видях прекрасна луна. Приличаше на усмивка, която сякаш се опитваше да ми каже да не се оставам на тъмните ми мисли". 
 
За работата си с Dimi италианецът разказва: "Толкова съм развълнуван, че ще работя с певица като нея. Срещнахме се на фестивала "Арлекин" и оттогава сме в постоянна виртуална връзка. Следя я с интерес и много се радвам на успехите ѝ. Нямам търпение да излезе общото ни парче."
 
Българо-италиански екип вече работи по двуезичния  ремикс, който ще излезе в началото на месец май, паралелно в Италия и България. 

Свързани новини

DIMI вече е в клуба на големите

25.01.2022

Era Istrefi - "Selfish"

18.02.2019

Григор Димитров купонясва в Лондон

23.06.2015

Гришо спи с Шарапова?

08.01.2013