Звездата от Детската Евровизия Лидия Ганева порасна, чуй първата й авторска песен

Лидия Ганева представи "After The Movie" - първата песен, на която млада певица е автор на музиката и текста, информира dir.bg. Тя стана популярна с участието си на Детска Евровизия през 2016, състояла се в Малта, а от близо две години живее и твори във Финландия.
 
 
"Тази песен е една история. Може да е истинска, може да не е, но е красива. Идеята за текста се получи съвсем спонтанно - думите дойдоха съвсем естествено и музиката ги последва мигновено", разказа момичето за сингъла.
 
Премиерата на парчето, с което певицата дава заявка за нова посока в кариерата си, беше навръх рождения ден на младата певица. "През лятото предстои да заснемем музикалното видео към него. Силно се надявам това да се случи в България, защото това е мястото, където се чувствам наистина в свои води", сподели изпълнителката.
 
Финалните щрихи на "After The Movie" поставя популярният композитор Веселин Ценов, който е направил мастъринга на песента. Той е работил над последната песен на Лидия, която е съвместна с поп изпълнителя Вензи - "Милиони причини".
 
"Чувството да представиш България на международната музикална сцена е невероятно и един ден ще се радвам отново да се кача на сцената на Евровизия. Артисти като Виктория, която ни представи тази година, ме карат да вярвам, че българската музика може да бъде на световно ниво", казва Лидия.
 
През 2020 година Лидия получи специална покана от Виктория, българският представител на Евровизия 2020 и 2021, която предложи на талантливата певица да се присъедини към българската делегация и да бъде неин беквокалист на престижната музикална надпревара. 

Свързани новини

Нов сингъл от Лидия Ганева

21.03.2024