Kan Wakan с първи сингъл от предстоящия си трети албум

Kan Wakan - проектът на българския продуцент и композитор Георги Линев, който твори от повече от десетилетие в Лос Анджелис, пусна първия сингъл от предстоящия си нов албум. 
 
 
Песента “Oh Mother” се ражда в малките часове на нощта в Лос Анджелис, от звука на сирените по време на масовите протести против расовата дискриминация, предизвикани от убийството на Джордж Флойд. 
 
„Песента е написана на фона на глобална пандемия и глобални протести срещу расизма, на каквито не сме били свидетели досега“, спомня си Линев. „Събудих се посред нощ в студиото ми в Кей Таун от звуците на хеликоптери и сирени и тази мелодия звучеше в главата ми. Бързо станах и я записах в гласовите бележки в телефона ми. Първата ми мисъл на следващата сутрин беше да се обадя на певицата Jessica Childress, която дойде, чу я и написа текста буквално на един дъх”.
 
Екзистенциалните теми, типични за творчеството на Kan Wakan, намират своето място и в пилотния сингъл от предстоящия нов албум със заглавие Phantasmagoria 2 (втора част от трилогия, започнала с предишния - Phantasmagoria 1).
 
“Парчето е молитва за изцеление към предците в момент на тотална загуба. Като нация сме били на ръба толкова много пъти вече. И този цикъл, изглежда, се повтаря до безкрай. “O, Mother” е едновременно траурна реч за онези, чиито животи са похабени безсмислено, но и молитва за спасение на живите” - обобщава певицата и автор на текста Jessica Childress.Текстът й, изпълнен с емпатия и тъга, красиво е допълнен от кинематографичен аранжимент с госпъл елементи и призрачен фон, на който се развива запомнящата се основна мелодия.
 
Всички приходи в първия месец от пускането на “O, Mother” ще бъдат дарени на неправителствената организация Black Votes Matter, фокусирана върху политическото образование за афроамериканската общност в САЩ.
 
Георги Линев е роден в София, но вече повече от две десетилетия живее в САЩ, където е известен като музикант, продуцент и композитор. Музиката му озвучава Game of Thrones и радва слушателите на BBC 1, списания като Rolling Stone и LA Weekly го включват на страниците си, а онлайн проекти като Nylon и Where The Music Meets сипят суперлативи към него. 

Свързани новини

Световна премиера на албума на Kan Wakan

24.11.2021

Kan Wakan с нов сингъл "Indigo"

27.07.2018