Тома Здравков в новия проект на Петър Главанов - "Run Away"

Миналия месец излезе новият музикален проект на виртуозния китарист Петър Главанов-Пепе (Огнен звук, Сленг, Rag Dolls, Акага). Песента е със заглавието "Run Away", а впечатляващите вокални изпълнения са дело на известния български певец и победител във втория сезон на музикалното предаване Music Idol 2 Тома Здравков, който е автор на текста.
 
 
Приятелството между двамата музиканти започва още в Music Idol 2, където Пепе, заедно с група Акага, са бандата, акомпанираща на живо на всеки един от големите телевизионни концерти. През 2008 Тома участва в албума на Акага 1993-2008 като гост изпълнител, именно в авторската композиция на Главанов "Сам", явяваща се първата им колаборация. След дълги години на случайни срещи по българските сцени, пътищата на двамата музиканти се преплитат отново и през 2018, на съвместно участие във Варна, двамата решават, че е дошло време да запишат ново парче. 
 
Така, 10 години след "Сам", се ражда и идеята за "Run Away". Автор и продуцент на проекта е самият Петър Главанов, а освен него и рокаджията Тома, в парчето участват Ивайло Звездомиров – бас китара, Теодор Янков – барабани, Иван Христов – клавишни и Станислава Христова – беквокали, а записът е осъществен в Vintage Music Box Studio. Арт дизайнът и снимките на обложката са дело на Тереза Духлевова.
 
"Run Away" е песен за дълговечната ни надпревара с времето, състезанието, в което всеки знае кой ще бъде победител и кой - победен. Още от момента, в който се появим на този свят, започва битката ни с пясъка в стъкления часовник, колкото и бързо да тича човек и да се опитва да изпревари "врага", няма никакъв смисъл. Важното в тази "борба" е кой сме срещнали по пътя си, какви
безценни мигове сме преживели, какви уроци сме научили и дали сме успели да опознаем истинския човек вътре в нас. Защото времето е наш неотлъчен спътник, но, както се пее в "Run Away", не винаги е наш приятел.
 
Петър Главанов е роден в София на 04.12.1970, в семейство на класически музиканти - Татяна Кърпарова, професор по ударни инструменти и Илия Главанов - професор по камерна музика в "Д.М.А. Панчо Владигеров". От 5-годишен свири на пиано, на 10 започва да свири на кларинет - инструмент, с който е приет и в музикално училище "Любомир Пипков" в София. На 15 години започва да свири на китара и тя си остава негова страст, професия и хоби. След музикалното училище е приет в Държавната музикална академия, където се дипломира с магистърска степен.
 
Петър Главанов е свирил в много групи и проекти, сред които Огнен Звук, Rag Dolls, Карамел, Сленг, Акага и др. Автор е на много композиции и аранжименти. Издава и 2 солови албума: Night Games (2006), Mish Mash (2016). Записал е китарните партии на стотици песни на различни изпълнители и групи, сред които Михаил Белчев, София, Дует Авеню, Руслан Мъйнов, Графа, Маргарита Хранова, и други. От началото на 2006 е китарист на Акага, а в момента записва следващия си самостоятелен албум.

Свързани новини

Чуй новия сингъл на Matchbox Twenty

11.05.2023

Matchbox Twenty се завръщат

27.03.2023

Коледа дойде с новия албум на Роб Томас

26.10.2021

Сантана и Роб Томас с нова песен

12.10.2021

ТОМА и приятели - "Сподели Коледа“

19.12.2014