Tom Jones с нов рекорд в класацията за албуми във Великобритания

На 80-годишна възраст Tom Jones се превърна в най-възрастния мъж, оглавил престижната класация за албуми във Великобритания с новия си студиен проект Surrounded By Time. Почетното място му бе отредено 56 години след първия му албум и дебют в класацията - Along Came Jones (1965).
 
До момента най-възрастният артист на върха на класацията беше Vera Lynn на 92 години с великата й хит колекция от 2009, но Jones е първият артист, който постига такъв успех с нов албум. Той е и първият уелски изпълнител под #1 за последното десетилетие след Marina & the Diamonds през 2012.
 
Tom Jones представи 42-ия си студиен албум Surrounded By Time
 
“Това постижение е огромно, просто невероятно. Горд съм с всеки, който ми помогна за създаването на албума. Работих с уникален екип и резултатът е невероятен. Прекрасно е, че публиката ми е позволявала да се изразявам музикално във всеки един момент от живота си и винаги ме е подкрепяла. Благодарен съм завинаги.”, споделя Jones.
 
Албумът Surrounded By Time представя Tom Jones в една по-експериментална светлина. Съпродуценти на проекта са Ethan Johns и Mark Woodward и той бележи ново пространсто със звуков пейзаж с устойчиво музикално майсторство и вокален талант, които пресъздават палитра от песни с огромна важност за артиста и повлияли дългата му, непредсказуема, но безспорно впечатляваща кариера. Част от песните в албума са написани от велики имена в света на музиката като by Bob Dylan, Cat Stevens, Terry Callier, Michel Legrand.

Свързани новини

Том Джоунс с нов сингъл

27.10.2021

Том Джоунс издаде нов студиен албум

26.04.2021

Концертът на Tom Jones с нова локация!

24.06.2019

Tom Jones с концерт у нас

14.12.2018

Довечера е концертът на Tom Jones

30.10.2013