Крис Мартин иска да пее на Луната

Вокалистът на Coldplay Крис Мартин мечтае за концерт на Луната, въпреки че осъзнава, че никой не би могъл да го чуе, защото пространството там е вакуум без звук, пише Contactmusic. 
 
Фронтменът на Coldplay изобщо не гледа на космическия концерт като нещо невъзможно. В "Шоуто на Зак Санг" Мартин каза: "Никой не го е правил, това е вярно. Но има ли проблем, че ако свириш на Луната, и всъщност никой не може да те чуе? Нямам нищо против да ми се подиграват, докато говоря това, което ми се струва вярно. Това е, което всички ние трябва да правим."

Coldplay направиха премиерата на видеото към "Higher Power"

Космическата тема изцяло е застъпена в новите записи на Coldplay. Най-новият видеоклип към сингъла "Higher Power" показва измислената планета Каотика, която е населена с кучета роботи, гигантски холограми и улична банда танцуващи извънземни.
 
Крис потвърди, че целият нов албум ще бъде на измислената планета. По време на пандемията Мартин е изгледал всички серии от "Междузвездни войни", преди да влезе в студиото, и така идеята за това как музиката им ще звучи на други планети още повече го вдъхновила. 
 
"Това ни накара да си представим цялото това друго място, наречено "сферите", което е като група планети, като Слънчевата система с много различни места, същества и различни неща. И това, което открих е, че когато си представяш такова място, можеш да започнеш да твориш в него. Много е освобождаващо да се измъкнеш от Coldplay и просто да си помислиш: "Добре, ако аз не съм човек на Земята, как би звучала музиката тогава?".
 

Свързани новини

Coldplay с концерт във Филипините

25.01.2024

Включи се и ти!

07.11.2023

Coldplay и Педро Паскал в SNL

31.01.2023

Хубави и лоши новини около Coldplay

05.10.2022

Нова версия на "The Scientist"

31.08.2022