Ето как премина Sofia Live Festival

Най-новият летен фестивал на София, Sofia Live Festival, приключи след 3 дни, 11 концерта, безброй усмихнати хора, незабравими емоции и много настроение.
 
Въпреки всички предизвикателства на времето, с които Sofia Live Festival се сблъска в последните дни преди старта си на 18-ти юни, първото издание на фестивала беше повече от успешно. Двете вечери в Sofia Live Club и последната на Колодрума бяха вълнуващи, емоционални и даващи надежда за един добър рестарт на музикалния и културен живот в столицата, съобщиха организаторите на събитието.  
 
В първата вечер на фестивала на сцената в Sofia Live Club в петък се качиха Мила Роберт, Druga Planeta, Стругаре и Жлъч, Григовор, Гена.
 
Анимационерите
 
Les animaux sauvages, ПИSТАМАШINA и Анимационерите белязаха съботната вечер с качествена алтернативна музика и силно емоционални изпълнения, които някои от феновете нарекоха "Сбъднахте една мечта". Истинска наслада за ценителите на класното ъндърграунд звучене.
 
Кулминацията беше в неделя, когато слънцето взе превес и всички предпоставки за истински фестивален дух бяха налице. Под открито небе, на Колодрума в Борисовата градина, първи на сцената се качиха младата банда hug or handshake, които със страхотен заряд и безкомпромисно звучене изсвириха дебютния си албум за първи път на живо. 
 
hug or handshake
 
След тях огненото момиче Керана и нейните космонавти разгорещиха още повече емоциите на публиката. Когато дойде ред на емблематичните и много обичани Phuture Shock, събрали се след повече от 10 годишна пауза, специално за Sofia Live Festival, доза позитивност и слънчева енергия, в комбинация с грууви ритъм завладяха мигновено феновете.
 
Керана и космонавтите 
 
Все още екзалтирани от изпълнението на Phuture Shock, публиката посрещна хедлайнерите на вечерта Hayes&Y, които взривиха публиката и закриха подобаващо първото издание на Sofia Live Festival - най-новият фестивал за градска култура и музика в София. 
 
Hayes&Y
 
Уморени, но безкрайно щастливи и изпълнени с надежда гледаме напред и вече мислим за Sofia Live Festival 2022, съобщиха още  организаторите на музикалния фест. 
 
Колодрумът в Борисовата градина е новата концертна зона в София. Снимки: Павел Коев 

Свързани новини

Джордан Ракей идва у нас на 18 септември

16.09.2022

Sofia Live Festival - всички артисти

17.05.2022

Джордан Ракей с първо шоу на Балканите

18.04.2022

Sofia Live Festival стартира този петък

11.04.2022

Sofia Live Festival обяви още артисти

01.04.2022