Да спасим Бузлуджа със Стефан Вълдобрев, Уикеда, Мила Роберт и много други

Open Buzludza Fest e благотворителен музикален фестивал, който ще се проведе на едно от най-красивите места в Балкана на 23, 24 и 25 юли.

Очаква ни един специален уикенд изпълнен с много музика и културни събития. Ще се забавляваме заедно с Уикеда, Стефан Вълдобрев, Миро Иванов, Иван Шопов, Оги 23, Мила Роберт и много други любими музиканти. На мястото ще има специално изграден палатков лагер с всички необходими удобства. 

Средствата от събитието ще бъдат използвани за съхранението на Бузлуджа, като настоящата цел е набирането на 64 000 лв. за опазване на външните мозайки на монумента. Паметникът е една от най-емблематичните и значими сгради на следвоенния модернизъм в България и в Европа. Построен е през 1981 г. и е изоставен през 90-те, тъй като е един от най-ярките символи на комунистическия период на страната ни.

"Вълнуваме се от тази уникална сграда и искаме да я запазим като място за изкуство, образование, събития и туризъм. Нашата цел е да я запазим възможно най-автентична, но да спрем разрушителните процеси, да я консолидираме и обезопасим, така че да бъде отворена за посетители, което сега е забранено." Това пишат организаторите на проекта "Да спасим Бузлуджа" -  виж повече за него тук. 
 
Ефектната визия на паметника го прави честа сцена за филми и музикални клипове. Наскоро британската звезда Рита Ора засне целия видеоклип на парчето си "Bang" у нас, като също избра Бузлуджа за впечатляващия завършек ни мини-филма.
 
 
Ето цялата програма на Open Buzludza Fest: 
 
23 юли 2021 / петък /:
- Стефан Вълдобрев (китара) и Мирослав Иванов (китара), акустична вечер
- Иван Шопов / Cooh
- Cool Den
- Future Sounds of Sofia x Osnova
24 юли 2021 / събота /:
- Уикеда
- Оги 23
- The Lefties
- Спални места
- Муфта
- People of Maha
- AttaXic
- Usual suspects
25 юли 2021 / неделя /:
- Мила Роберт
- Орендъ
- Громъ падина
- Забранени символи
- Крис Добрев
- DaSeed aka Осеменителите

Свързани новини

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024

Афишът на Sofia Live Festival 2024

23.01.2024

4 сцени, 3 дни, великолепна селекция

18.09.2023

"Силата на рока" сваля границите

21.08.2023

Бандата предизвика фурор на BREEZE Fest

25.07.2023