Да спасим Бузлуджа със Стефан Вълдобрев, Уикеда, Мила Роберт и много други

Open Buzludza Fest e благотворителен музикален фестивал, който ще се проведе на едно от най-красивите места в Балкана на 23, 24 и 25 юли.

Очаква ни един специален уикенд изпълнен с много музика и културни събития. Ще се забавляваме заедно с Уикеда, Стефан Вълдобрев, Миро Иванов, Иван Шопов, Оги 23, Мила Роберт и много други любими музиканти. На мястото ще има специално изграден палатков лагер с всички необходими удобства. 

Средствата от събитието ще бъдат използвани за съхранението на Бузлуджа, като настоящата цел е набирането на 64 000 лв. за опазване на външните мозайки на монумента. Паметникът е една от най-емблематичните и значими сгради на следвоенния модернизъм в България и в Европа. Построен е през 1981 г. и е изоставен през 90-те, тъй като е един от най-ярките символи на комунистическия период на страната ни.

"Вълнуваме се от тази уникална сграда и искаме да я запазим като място за изкуство, образование, събития и туризъм. Нашата цел е да я запазим възможно най-автентична, но да спрем разрушителните процеси, да я консолидираме и обезопасим, така че да бъде отворена за посетители, което сега е забранено." Това пишат организаторите на проекта "Да спасим Бузлуджа" -  виж повече за него тук. 
 
Ефектната визия на паметника го прави честа сцена за филми и музикални клипове. Наскоро британската звезда Рита Ора засне целия видеоклип на парчето си "Bang" у нас, като също избра Бузлуджа за впечатляващия завършек ни мини-филма.
 
 
Ето цялата програма на Open Buzludza Fest: 
 
23 юли 2021 / петък /:
- Стефан Вълдобрев (китара) и Мирослав Иванов (китара), акустична вечер
- Иван Шопов / Cooh
- Cool Den
- Future Sounds of Sofia x Osnova
24 юли 2021 / събота /:
- Уикеда
- Оги 23
- The Lefties
- Спални места
- Муфта
- People of Maha
- AttaXic
- Usual suspects
25 юли 2021 / неделя /:
- Мила Роберт
- Орендъ
- Громъ падина
- Забранени символи
- Крис Добрев
- DaSeed aka Осеменителите

Свързани новини

Даяна Рос - хедлайнер на Гластънбъри

10.11.2021

Ето как премина Sofia Live Festival

21.06.2021

Част от Sofia Live Festival на закрито

17.06.2021

Пълна програма на Sofia Live Festival

15.06.2021

Спечели билет за Sofia Live Festival

14.06.2021