Angelie посреща тийнейджърството в “I’m a Dreamer”

13-годишната Ангелина Сапаревска-Angelie представи най-новата си песен.
 
 
“I’m a Dreamer” е в неконвенционален стил, с електронно и танцувално звучене, а текстът задава въпросите, които вълнуват всички, но са особено остри за подрастващите в края на детството и началото на тийнейджърските години – каква е разликата между реалността и мечтите? Защо се превръщат често в разочарования? Песента е първата колаборация между младата музикантка и певица Angelie и Николай Берберов-Бебо (Leepra Delux, Urban Grey).
 
През май 2020 Angelie записва лайв сесия в звукозаписно студио, в което Бебо е съсобственик и тонрежисьор. По време на живия запис тя свири на пиано, тромпет и пее на френски език. Бебо остава впечатлен от гласа и работата на Анджели, и спонтанно предлага да й даде свой инструментал, по който тя да направи песен. 
 
Angelie написва текста на английски, прави кантото на всички гласове, както и солото на синтезатор. Следват часове работа в звукозаписното студио, където Бебо и Анджели шлифоват парчето, и въпреки голямата разлика във възрастта между двамата - над 30 години, той се съобразява с идеите на младата изпълнителка. 
 
Angelie започва да свири на пиано на 5-годишна възраст. На 7 решава, че иска да стане професионален музикант и държи приравнителни изпити в Националното Музикално Училище, където е приета с пиано. На 9-годишна възраст се запалва по джаза и тромпета, а неин учител и ментор става Венцислав Благоев от Биг Бенда на БНР. 
 
В този период става лауреат от редица конкурси в страната и в чужбина: в Синсинати (САЩ), Лондон (Великобритания) и Ла Валета (Малта). Пише песни по собствен текст и музика от 10-годишна, а талантът й е открит от Вида Пиронкова. До момента Анджели е издала четири песни и е завършила около 10. 
 
От две години се занимава и с джаз пиано, свири в джазовия оркестър на НМУ на тромпет. Любимият й предмет в училище е солфежът, а най-новата и страст – музикалното продуциране. Мечтата и е да стане професионален музикант и музиката и да докосне широк кръг хора. Обича да готви, а извън музиката отскоро се изявява и като модел. 

Свързани новини