Нора Караиванова и STANI се вдъхновяват от 80-те за "Chain On My Brain"

Нора Караиванова и STANI представят първия си съвместен проект "Chain On My Brain" - резултат от случайно запознанство на музикантите, които решават да експериментират с парче на английски език, водено от ритъма и заряда на 80-те години.
 
 
"Един ден STANI ми изпрати демо на песента. Аз харесвам музиката от 80-те и веднага получих вдъхновение за текста. Това е пореден експеримент в звученето на мои проекти и предизвикателство, което приех с голямо удоволствие. Снимките на видеото бяха изпълнени с много емоции. За пореден път използвам и ретро автомобил, този път обаче не е соцкласика, а истинска ретро антика от 80-те - Mercedes Benz 560 SL - USA edition, произвеждан от 1971 до 1989", разказва Нора Караиванова. 
 
"Нора притежава невероятен дар и гласът й има специфичен почерк. Харесах я още от момента, в който се запознахме, защото усетих, че е истински творец, който обожава това, което прави и придава емоция и оригинално звучене на всичко, до което се докосне", коментира музикалния продуцент STANI. 
 
"Chain On My Brain" е по музика на STANI и Нора Караиванова, текст на Нора Караиванова и Александър Георгиев - A.L.E.K.S, и аранжимент на STANI, а видеото е дело на режисьора Янко Ечкин. Кадрите от видеото са заснети в емблематичния пловдивски квартал Капана. Музикантите обещават, че  "Chain On My Brain" няма да е последният им общ проект и дори планират още хитове, които да представят както на българската, така и на чуждестранната сцена. 
 
Нора Караиванова е завършила "Поп и джаз пеене" в Националната музикална академия "Панчо Владигеров”. Печели второто място в Music Idol 2 (2008) и същата година с Графа представят дуетната си песен "Именно ти" на конкурса "Бургас и морето". Печелят трето място, а песента е една от най-ротираните в българския ефир. През 2011 подгрява концерта на великият дует Roxette в България. През 2017 Нора става и едно от лицата на рок операта "Нострадамус" от Николо Коцев.
 
Станислав Вълев, известен като STANI, е музикален продуцент на електронна денс музика. Открива любовта си към музиката на 10 години, когато получава като подарък стара звукова система. Музиката е магията, която го връща към живота, след като претърпява тежка катастрофа и се възстановява в продължение на една година. През 2020 откри музикално студио в България, но активно работи и в Дания, където се дипломира като звуков инженер и продуцент, черпейки опит от големи професионалисти, сред които и един от продуцентите на ABBA. Автор е на саундтраците към филмите "Привличане" (2018) и "Диви и Щастливи" (2019). 

Свързани новини

Нора Караиванова се завръща с "Едно"

26.05.2020