Нора Караиванова в романтична комедия от Иво Сиромахов

Гласът на Нора Караиванова зазвучава на театралната сцена в моноспектакъл, написан специално за нея от Иво Сиромахов. Звездата от втория "Мюзик Айдъл" влиза в ролята на касиерка в хипермаркет, която се опитва да избяга в света на фантазиите си.
 
Пиесата "Сънища" разказва за разминаването между сивотата на ежедневието и блясъка на мечтите. За онези красиви моменти нощем, когато можем да избягаме от действителността, да бъдем други и да изживеем вълшебства.
 
"Човек е най-истински тогава, когато сънува", казва авторът на текста Иво Сиромахов. "Това е една романтична комедия за малкия човек, наивен по чаплиновски, красив в мечтите си и леко тъжен в невъзможността да ги постигне. Избрахме за ролята Нора, защото тя притежава мощен талант, който не се ограничава само в пеенето. Тя е артист в истинския смисъл на думата".
 
В спектакъла звучат евъргрийни на Арита Франклин, Уитни Хюстън и Ела Фицджералд, както и специално написана за спектакъла авторска песен на Валерия Крачунова и Нора Караиванова. 
 
 
Режисьор на "Сънища" е Златомир Молдовански, познат на театралната публика от спектакли като "Игра за двама", "Българската литература накратко" и "Момчетата и градът". Сценографията и костюмите са на Ивелина Минева, а музикалната среда е на Валерия Крачунова.
 
Премиерните представления са на 1 и 23 юни от 19.30 часа в "Театро отсам канала".

Свързани новини

Нора Караиванова и STANI с дует

08.07.2021

Нора Караиванова се завръща с "Едно"

26.05.2020