Шакира на съд за укриване на данъци

Колумбийската певица Шакира може да седне на подсъдимата скамейка в Испания за евентуално укриване на данъци, съобщава ТАСС, позовавайки се на испанския ежедневник "Ел Паис".

Прокуратурата обвинява Шакира в шест данъчни престъпления за близо 15 милиона евро, така че ако бъде призната за виновна, тя може да бъде осъдена и на затвор. Все пак изпълнителката може да сключи сделка с обвинението в последния момент и така да избегне процеса. 

Чуй новия сингъл на Шакира "Don't Wait Up"

След три години разследване, съдията заключи, че има достатъчно причини певицата да бъде изправена пред съда за укриване на данъци. През юни 2019 г. певицата даде показания в испански съд по дело за евентуално укриване на данъци. Изпълнителката е заподозряна в престъпления, свързани с укриване на данъци през 2012-2014 г. за общо 14,5 милиона евро.

Смята се, че от 2011 г. Шакира живее в столицата на Каталуния с защитника на испанския футболен клуб Барселона Жерар Пике. Според испанското законодателство, ако човек живее в страната повече от шест месеца, той автоматично става данъчен резидент на Пиренейското кралство. Това означава, че той трябва да плаща данъци върху всички доходи, включително тези, получени в чужбина.
 
44-годишната Шакира е известна не само като певица, но и като автор на песни, танцьорка, музикален продуцент, хореограф и модел. Смята се за най-успешната латиноамериканска изпълнителка- Тя има звезда на Алеята на славата в Лос Анджелис и се смята за един от най-продаваните изпълнители на всички времена, припомня БГНЕС. 

Свързани новини

Не предавал правилното послание

03.04.2024

Горещата колумбийка с нов албум

25.03.2024

Шакира слага край на сълзите

16.02.2024

Фен на Шакира беше арестуван пред дома й

17.01.2024

Откриха статуя на Шакира

02.01.2024