ZZ Top: Шоуто трябва да продължи!

Дъсти Хил - басистът и един от създателите на легендарната група ZZ Top си отиде на 72-годишна възраст. 

Брадатият китарист издъхна в съня си в своя дом в Хюстън, щата Тексас. Новината за кончината му съобщиха другите членове на групата - Били Гибънс и Франк Биърд.

Двамата съобщиха още, че по молба на Хил шоуто трябва да продължи. Мястото му в групата ще заеме Елууд Франсис - музикант, с когото ZZ Top си сътрудничат от много години.

Легендарното рок трио е създадено в края на 1969 в Хюстън, Тексас. В групата са Били Гибънс (вокали, китара), Дъсти Хил (вокали, бас, кийборд) и Франк Биърд (барабани, перкусии), които остават заедно на сцената близо пет десетилетия! Естествено, те са част от Рокенрол Залата на славата. Според класацията на VH1 за "100-те най-велики рок артисти" те са на 44-то място.
 
 
 
Групата вероятно е и най-дълголетната рок банда, останала в оригиналния си състав от създаването си до днес, когато музикалният свят изпраща емблематичния музикант Дъсти Хил. 
 
През 2009 година ZZ Top посетиха България в първия си и единствен концерт у нас, който се състоя на стадион "Академик" в София. Българската публика беше екзалтирана да чуе на живо най-големите хитове на групата, сред които "Gimme All Your Lovin", "Sharp Dressed Man", "Legs" и много други. 
 
Фотограф: Кристина Цветкова 
 
 

Свързани новини

Как светът изпраща Чарли Уотс

25.08.2021

Камерунската звезда Wes почина на 57

05.07.2021

Отиде си певицата Ваня Костова

07.05.2021

Отиде си Косьо Марков

15.03.2021