ZZ Top: Шоуто трябва да продължи!

Дъсти Хил - басистът и един от създателите на легендарната група ZZ Top си отиде на 72-годишна възраст. 

Брадатият китарист издъхна в съня си в своя дом в Хюстън, щата Тексас. Новината за кончината му съобщиха другите членове на групата - Били Гибънс и Франк Биърд.

Двамата съобщиха още, че по молба на Хил шоуто трябва да продължи. Мястото му в групата ще заеме Елууд Франсис - музикант, с когото ZZ Top си сътрудничат от много години.

Легендарното рок трио е създадено в края на 1969 в Хюстън, Тексас. В групата са Били Гибънс (вокали, китара), Дъсти Хил (вокали, бас, кийборд) и Франк Биърд (барабани, перкусии), които остават заедно на сцената близо пет десетилетия! Естествено, те са част от Рокенрол Залата на славата. Според класацията на VH1 за "100-те най-велики рок артисти" те са на 44-то място.
 
 
 
Групата вероятно е и най-дълголетната рок банда, останала в оригиналния си състав от създаването си до днес, когато музикалният свят изпраща емблематичния музикант Дъсти Хил. 
 
През 2009 година ZZ Top посетиха България в първия си и единствен концерт у нас, който се състоя на стадион "Академик" в София. Българската публика беше екзалтирана да чуе на живо най-големите хитове на групата, сред които "Gimme All Your Lovin", "Sharp Dressed Man", "Legs" и много други. 
 
Фотограф: Кристина Цветкова 
 
 

Свързани новини

Отиде си вокалистът на Smash Mouth

04.09.2023

Отиде си звездата на италианската сцена

22.08.2023

Тина Търнър си отиде на 83

24.05.2023

Smokie остана без оригинални членове

22.12.2021

Как светът изпраща Чарли Уотс

25.08.2021