Дуото Soft Cell се завръща след 20 години отсъствие от сцената

Британците Soft Cell - създателите на вечния хит "Tainted Love", се завръщат с нов албум и турне! 

Новината определено привлече вниманието на феновете на осемдесетарското диско и ню уейв звучене, тъй като групата не е напомняла за себе си от повече от 20 години.

Британското дуо в състав Марк Алмънд (Marc Almond) и Дейв Бол (Dave Ball) последно издаде "Cruelty Without Beauty" през 2002 година. Заглавието на новия им албум е "Happiness Not Included". Групата ще го представи официално през февруари 2022 година. Преди това обаче, още през ноември Soft Cell обявиха UK турне, включващо няколко концерта в емблематичната зала О2 в Лондон. 

 

"В този албум исках да гледам на нас като на общество: място, където сме избрали да поставяме печалбите пред хората, парите пред морала и благоприличието, храната пред правата на животните, фанатизма пред справедливостта и собствените ни тривиални удобства пред неизмеримите болки на други.", казва Марк.

Той добавя, че новият албум е също израз на убеждението, че има пълно щастие, но само ако успеем да надникнем между редовете и да разберем какво наистина има значение.

Новите парчета са записани по време на изолацията заради пандемията, която от групата шеговито описват като "Научнофантастични истории за 21-ви век."

Свързани новини

"Силата на рока" сваля границите

21.08.2023

Петъчна доза #BestNewMusic

12.08.2022

Intelligent Music Project с нов сингъл

04.05.2022

Топ 3 на новата музика тази седмица

18.02.2022

Музикантът отговори на обвиненията

18.01.2022