Intelligent Music Project представи нова песен седмица преди Евровизия

Българският представител на Евровизия Intelligent Music Project пусна втори сингъл от предстоящия албум на групата "Unconditioned".

Песента носи името "New Hero" и е придружена от ефектен видеоклип, носещ силно антивоенно послание. Песента излиза броени дни преди Intelligent Music Project да се качат на голямата сцена в Торино, за да представят България на едно от най-големите музикални събития в света – Евровизия, с песента "Intention", която също е част от предстоящия да излезе през юли албум.

"Нашата музика е мисия - имаме послания, които искаме да предадем, и смятаме, че в трудните и тъжни времена, в които живеем, точно посланията от тази песен са важни и трябва да достигнат до максимално повече хора. Смятаме, че именно сега е моментът, в който това може да се случи“, разказват за песента музикантите от Intelligent Music Project.

А посланието на песента е много ясно – да загърбим егото, гнева и страха и да започнем да живеем за хората около себе си. "Ефективното действие в настоящето, независимо от трудностите, е ключът към прогреса. Важно е да знаем, че с красиви приказки нищо не е постигнато. Лесно е да стоиш безмълвен и да изпълняваш каквото ти се казва. По-трудното, но единственото ефективно, е човек да има собствено мнение, собствен метод на съпротива към несправедливостта, макар и често в самота й неразбиране", разказва авторът на музиката и текста на "New Hero", както и основател и продуцент на Intelligent Music Project д-р Милен Врабевски.

Именно това послание в клипа се предадава чрез децата, които в сюжета на видеото са поставени в много тъжната, но актуална военна обстановка. "Искахме да покажем колко важни са децата и колко важно е да ги обичаме и възпитаваме именно в тези ценности – да взимат смели решения и да живеят за хората около себе си. Те са новите герои!", допълват от екипа.

Свързани новини

Музикантът отговори на обвиненията

18.01.2022

Рони Ромеро в съдебен спор

17.01.2022

С рок ще се борим за победа на Евровизия

06.12.2021

Intelligent Music Project с нов сингъл

14.08.2015