Intelligent Music Project III с нов сингъл и клип с John Payne и Simon Phillips (видео)

Само година след световната премиера на all-star проекта "My Kind O'Lovin`" продуцентът и композитор Милен Врабевски изпълнява амбициозното си обещание, с включването на разширен звезден състав в новия си Intelligent Music Project III - Touching the Divine
 
Албумът включва студийните легенди Simon Phillips (барабани), Tim Pierce (китара) и Nathan East (бас). Продуцентската концепция отново разчита на утвърдени в света на рока имена: ракети-носители на Touching the Divine са имената на John Payne от ASIA и Joseph Williams от TOTO. Joseph споделя, "Прекрасно беше да се потопиш в работата с Милен. Албумът има смислено послание, придружено с красива музика и добър рок енд рол. Музикантите в този проект са от най-висока класа".
 
В музикално отношение Touching the Divine представлява комбинация от хитови композиции с богато и многопластово звучене. Първият сингъл "MIND PROJECTION" е класическо хард рок парче, белязано от виртуозен инструментален заряд и мощня вокален аранжимент на John Payne. Магическата съставка на този ексклузивен проект - бас величината Nathan East и легендарния Simon Phillips – еднакво убедително подчертават музикалния си авторитет както в пилотния сингъл, така и във всички останали парчета на албума.
 
 
Всички гост звезди имат и творчески принос около продуцентските решения на албума. Звукозаписните сесии са проведени във Phantom recordings на Simon Phillips в Лос Анджелис и в Intelligent Music Studios в София. Simon Phillips: "Музиката е универсален език. Истинска благословия е, когато имаш възможност да работиш с музиканти от цял свят. "MIND PROJECTION" носи позитивното послание да водим съзнателен живот и да следваме истинския повик на сърцето си". Nathan East: "Този вдъхновяващ проект е много специален за мен, поради естеството на неговото послание. Бях много вдъхновен и щастлив от идеята, тъй като посланието има стойност и значение, и аз заставам зад това." John Payne (ASIA feat. John Payne), казва: "Работата ми по този проект в студиото с Милен беше страхотна. В песните са вложени много структура и мелодия. Това е един много интелигентен, музикален проект за ума. "
 
Милен Врабевски, автор и продуцент: "Вярвам, че успяхме отново да постигнем един изумителен саунд. Предвид високата класа на гост-звездите в проекта, си позволих главно да запиша партията на акустичната китара в пилотния ни сингъл "MIND PROJECTION". Клипът е заснет в България от Васил Стефанов. Идеята беше и да се включат студийни кадри, за да се подчертае нивото на сътрудничество и колективна инвенция на всички артисти изпълнители."
 
Tim Pierce, китара: "Моето ДНК е на рок китарист. В музикално отношение, този проект е много интригуващ, защото пътува из много различни места." Carl Sentance, вокали: "Работих с удоволствие с Милен в неговото студио в София. В песните му има страхотно чувство за дълбочина. Опитахме се да извлечем най-доброто от гласа ми". Милен Врабевски, автор и продуцент: "Идеята на предстоящия албум е да ни отведе до самата същност на живота, до онова специално място в душата си, което сме свикнали да наричаме щастие. Това е нашият източник на любов и творчество, баланс и хармония".
 
Intelligent Music Project III - Touching the Divine
Автор и продуцент - Милен Врабевски 
С участието на: 
Simon Phillips - барабани и перкусии 
Nathan East - бас  
John Payne - вокали
Joseph Williams - вокали  
Carl Sentance - вокали
Tim Pierce - китара
 
Предстоящата световна премиера е през септември 2015. 

Свързани новини

Intelligent Music Project с нов сингъл

04.05.2022

Музикантът отговори на обвиненията

18.01.2022

Рони Ромеро в съдебен спор

17.01.2022

С рок ще се борим за победа на Евровизия

06.12.2021