Рони Ромеро е издирван в Испания след спор с партньорката му

Испанското издание Bluper съобщи, че рок вокалистът Рони Ромеро е издирван в Испания. Певецът е вокал на Intelligent Music Project - тазгодишният кандидат на България за Евровизия.
 
Заглавието звучи на пръв поглед стряскащо, но детайлите разкриват, че става дума за правен спор между Рони и неговата бивша партньорка, който в крайна сметка е стигнал до съда. Певецът с чилийски корени, който дълги години е живял в Испания, не е могъл да се яви на изслушването в съда във Валдеморо с дата 17 ноември. Заради часа на полета си, Ромеро не е могъл да пристигне навреме и е уведомил съда за това. Отговорът на властите обаче е, че е издадена заповед за издирването му. 
 
България залага на рок парче за участието си на Евровизия 2022
 
Рони Ромеро не отрича, че действително има повдигнато обвинение, но по думите му "заплахите" се отнасят до написан от него смс, който е бил "изваден от контекста" и е бил "интерпретиран неправилно". Във връзка с този казус неговата бивша приятелка, от която той има син, е успяла да си извади и ограничителна заповед. По силата на този документ, музикантът не може да доближава на 500 метра нея, дома и работата ѝ. Забранено му е да комуникира с нея по какъвто и да било начин. Заедно с това, той не мже да притежава и оръжие, докато цялата процедура не приключи. 
 
Ромеро категорично отрича да е "беглец от правосъдието" и казва, че от две години живее в Букурещ с консулска регистрация, предоставил е и настоящия си пощенски адрес. Според рок звездата, той е опитал да реши казуса от разстояние поради невъзможност да присъства физически на уречената дата, но в крайна сметка това е довело до заповед за издирване. На този етап изглежда, че става дума за процедурно недоразумение. 

Свързани новини

Силна заявка за наградата

22.03.2024

Ще участва ли Израел на ''Евровизия''?

23.02.2024

Новини за ''Евровизия'' 2024

29.01.2024

В очакване на Евровизия

20.12.2023

Домакин за 2024 е...

11.08.2023