Джон Нюман се завърна с "Waiting For A Lifetime"

Джон Нюман маркира завръщането си с чисто новия сингъл "Waiting For A Lifetime".
 
Нетърпеливо очакваното му завръщане следва кратка почивка от музиката и много желаното пространство, за да обърне отново внимание на първоначалото на страстта си към изкуството му, което започва като тийнейджър в Йоркшир. Джон се завърна към основите, правейки мелодии в спалнята си на лаптоп, само заради любовта, която изпитва. Вместо да се чувства притиснат да направи нов хит, той започва да прави инструментали на денс музика и усеща, че душата му се лекува в процеса. 
 
 
Той завръща невероятните чувства, които е асоциирал с музика от детството си, възвръщайки невинността на правенето на музика. Успявайки напълно да се разграничи от тъмните елементи на индустрията, той успява отново да се свърже със соул корените си и да смесва вокали и китари с хип-хоп бийтове. Сега Джон комбинира всичките си таланти и стилистични качества, точно както първоначално е имал намерение.
 
Джон обяснява, "За да открия следващата стъпка в това невероятно пътешествие, на което тръгнах, ми отне няколко доста предизвикателни дни. Трудно е да се промениш и адаптираш, когато си управлявал собствените си бариери. Години наред се облягах на една страна от мен, която беше повлияна от Northern Soul и Motown. Въпреки че винаги ще ме вдъхновява, усетих, че започнах да губя сцепление, да губя фокус и да ставам дезориентиран. Трябваше да спра да правя музика и да се опитам да задържа креативността си, тъй като я използвах като средство за прикриване на емоциите и страховете си. Когато постигнах чувтвото на позитивност, почувствах, че наистина ми липсва нещо, което беше музика, креативност и проект!”
 
Звученето на новата работа на Джон го представя като готов да влезе отново в света, разположен зад кулисите. Продуциран от самия Джон, той се уповава на мрежата си от близки DJ приятели като Sigala, който съвместно продуцира сингъла. Отдавайки дължимото на каталога му, Джон напълно реконфигурира сета си на живо, състоящ се от миксове на вокали на живо, миксиране на живо и бийт тригъринг.
 
"Всичко започна със създаването на малко студио в спалня, когато бях дете, време, в което музиката беше семпла и без натиск”, продължава  Джон. "Започнах да правя тези инструментални денс парчета, но исках да създам нещо, зад което да мога да се скрия, за да отпусна напрежението от миналото, което съм наложил на себе си. Веднъж щом започнах да правя парчетата като автор на песни и продуцент, не можех да спра да правя мелодии, докато накрая се предадох и дадох шанс на вокалите си в тях. Усетих го естествено, като че съм създал нов собствен стил, пътуване, коеот отдавна искам, се появи пред краката ми без да забележа. На всичкото отгоре, за да отговоря на въпросите защо изявите ми на живо сега са вокални DJ хибириди – всяка детска мечта трябва да бъде постигната”.
 
"Напълно разобличих себе си и показах истинския си аз", казва Джон, впускайки се в нова музикална ера. Денс музиката му помага отново да се почувства невероятно – очакваме същия ефект върху слушателите му.

Свързани новини

Чуй Джон Нюман и "Holy Love"

25.05.2022

Още звезди идват за ARTE Feastival 2022

24.03.2022

Горещите музикални премиери 12-18.07.21

22.07.2021

John Newman - "Fire In Me"

16.03.2018

John Newman отново с рак на мозъка

04.08.2016