The Cardigans, Джон Нюман и Bomfunk MC's се присъединяват към ARTE Feastival 2022

ARTE Feastival 2022 - семейният фестивал на България, който ще се проведе във Велинград на 26-28 август, добавя още световни имена към своя афиш. 
 
Към изданието тази година и вече обявените артисти ZAZ, Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra, N.O.H.A., Kosheen, S.A.R.S., Amparanoia, Gipsy Groove, Sister Bliss от Faithless, се присъединяват още имена, любими на българската и световната публика. The Cardigans, Джон Нюман, Bomfunk MC's, Лийрой Торнхил, Delinquent Habits и Regard са новите потвърдили артисти за второто издание на ARTE Feastival 2022. 
 
 
The Cardigans 
Шведската петорка от Малмьо се завръща в страната ни за участие на най-яркия фестивал у нас – ARTE Feastival 2022. Maлко са изключителните албуми в историята на музиката, емблема за цяло десетилетие – Gran Turismo на The Cardigans е именно такъв – с "всяка песен - хит" статус. Групата печели световна популярност на истински поп звезди с категоричните си хитове "Lovefool", "My Favorite Game", "Erase/Rewind". 
 
 
Джон Нюман
Сурови, мощни вокали, комбинирани с поп музика за нон-стоп танци – това прави британския певец Джон Нюман идеален за фестивален герой. След нужна лична пауза и последвал силен рестарт, артистът и композитор, трикратно оглавявал класациите на Острова, споделя, че се чувства напълно презареден, съвсем различен човек, в музикален и личен аспект - готов да се справи с всичко по пътя си, с много нова музика. Последният му сингъл "Waiting For A Lifetime" доказва това безапелационно.
 
 
Bomfunk MC's
Ако сте слушали радио или гледали MTV през последните 20 години, няма как да не сте чували заразителните хитове от албума им In Stereo - "Freestyler", "Uprocking Beats" и "B-Boys & Flygirls". Финландска хип-хоп група е активна отново! Във Велинград идват в състав: фронтмена на групата B. O. Dubb (Raymond Ebanks, преди познат като "B.O.W."), и главният продуцент - Jaakko Salovaara, още известен като "JS16".
 
 
Delinquent Habits 
Хип-хоп легендите под шапката на "spanglish" рап крюто, Delinquent Habits идват в България с торба хитове, нови песни и пълни с текила чаши. 
 
 
Към програмата на ARTE Feastival 2022 се включват още дийп хаус диджеят от Косово, автор на абсолютния световен хит "Ride It" Regard и космополитният Лийрой Торнхил от култовите Prodigy, който неведнъж в запалвал дансинга с DJ сетовете си у нас. 
 
Богата кулинарна зона, първокласни комедийни и стенд-ъп спектакли, филмов маратон, цирк, атракции за всеки вкус и интереси допълват атрактивната програма на ARTE Feastival 2022. 
 
Най-новият и прогресивен български фестивал не само обогатява музикалната си програма, но добавя и нова детска зона – Kids Zone, за да затвърди имиджа си на фестивал за всяка възраст и вкус. Мащабни семейни забавления очакват и най-малките посетители на фестивала във Велинград. 
 
В Kids Zone тази година ARTE Feastival предлага на малките си посетители да станат част от вълшебството на цирковото изкуство с Цирк "Иванов" – бутикова селекция от висок клас акробатика, жонглиране, фокуси, номера с животни. Хлапетата ще могат да се забавляват и състезават с игрите на Mygameday.bg, да участват в арт-заниманията и в танцовите анимации и състезания на Arte Animakers, да се включат в детския научен клас с Явор Денчев и в неговите забавни и интерактивни експерименти, както и да пеят и танцуват с Бухалчето, Биби, Маргаритка и Мими – любимите герои от "Маргаритка". 
 
Билетите за новия ARTE Feastival 2022 се продават на Ticketstation.bg и в магазини "На Тъмно". 
 
За повече информация и всички новини около АRTE Feastival: artefeastival.bg | fb.com/artefeastival | instagr.am/artefeastival

Свързани новини

#BestNewMusic: най-доброто напоследък

27.03.2023

ARTE FEASTIVAL е този уикенд

24.08.2022

ARTE FEASTIVAL е за всички

17.08.2022

Чуй Джон Нюман и "Holy Love"

25.05.2022

Джон Нюман с нов сингъл

18.01.2022