Най-големият хит на Синди Лоупър направи 1 милиард гледания

Вечният хит на Синди Лоупър "Girls Just Want To Have Fun" ("Момичетата просто искат да се забавляват") направи историческо постижение! 

Легендарната песен удари брояча в YouTube на 1 милиард гледания! Това е най-емблематичната песен на Синди Лоупър, чиято кариера бележи музиката от осемдесетте години на миналия век. Песента се превръща в абсолютен културен феномен и е една от най-добрите "женски" песни за всички времена. 

Синди Лоупър днес е на 68 години. В продължение на дългогодишната си кариера тя се утвърждава като една от иконите на поп културата, активистка е в защита на правата на жените и LGBT обществото. 

Нейният успех идва след трудно детство. На едва 17 години Стефани, както е истинското й име, бяга от дома си, след като е жертва на домашно насилие от пастрока си. Лоупър първо пътува до Канада, а оттам до Върмонт, САЩ, където започва уроци по музика и работи различни неща, за да се издържа.

Синди започва певческата си кариера, като първо пее кавъри с различни групи. През 1983 г. тя издава дебютния си солов албум "She’s So Unusual", с който прави пробива си на голямата сцена. От този албум е и емлематичната "Girls Just Want To Have Fun". 

Оттогава Синди има още десет албума и е продала над 20 милиона плочи и 50 милиона сингъла. Певицата е една от малкото изпълнителки, които имат три от четирите най-престижни американски награди в шоубизнеса - тя е притежателка на наградите "Грами", "Тони" и "Еми". Лоупър има и своя звезда на Холивудската алея на славата. 

Свързани новини

Ново във видеоплатформата

20.10.2023

"November Rain" с рекорд в YouTube

16.02.2023

Нов рекод в YouTube

14.01.2022

YouTube с нови промени

17.11.2021

Най-богатите YouTube звезди през 2020

22.12.2020