Разкриха невероятната сцена за Евровизия 2024

Шведската телевизия SVT, която ще излъчва Евровизия 2024, разкри подробни графики на сцената и дизайна на осветлението за конкурса.

Подвижни LED кубове, LED подове, светлина, видео и сценична технология ще се комбинират, за да създадат някои ефектни вариации на арената, докато сцената е поставена точно в средата на публиката, оформена като кръст, създавайки уникално 360-градусово изживяване, което публиката и зрителите ще изпитат през май.

Имената зад концепцията са Флориан Видер, дизайнер на продукцията, и Фредрик Стормби, дизайнер на светлина и екранно съдържание.

''С голяма гордост представяме нашата визия за дизайна на сцената и осветлението за конкурса за песен на Евровизия 2024. Не сме виждали нещо подобно преди на Евровизия и концепцията ни дава безкрайни възможности да създаваме уникални пространства и изрази както за състезаващи се артисти и началните и интервалните изпълнения. Творението на Флориан и Фредрик е просто фантастично и ще бъде толкова забавно да видим крайния резултат!'', казва Еба Адиелсон, изпълнителен продуцент.

Дизайнът на сцената и осветлението за конкурса за песен на Евровизия 2024 поставя публиката във фокуса повече от всякога - сцената е разположена централно, заобиколена от публиката.  Отправната точка е монументална инсталация от видео и светлина, центрирана над сцената, където дизайнът на осветлението е изработен, за да обхване истински артистите и техните изпълнения. Заедно тези елементи правят възможно създаването на голям брой уникални визии за различните представления, като по този начин се доближават както до публиката на живо, така и до телевизионната публика.

Големият финал на 68-ото издание на "Евровизия" ще се проведе в събота, 11 май, в зала "Малмьо Арена", а полуфиналите ще се състоят във вторник, 7 май, и четвъртък, 9 май. Конкурсът се провежда в Швеция след историческата победа на Loreen и песента ѝ "Tattoo" през 2023 г. Тя стана първата жена, спечелила два пъти конкурса за песен, а родината ѝ изравни рекорда за най-много победи - общо 7.

България няма да се състезава в музикалния песенен конкурс. Това стана ясно, след като организаторите обявиха окончателния списък с участници. В него влизат 37 държави, които ще се включат в най-голямото музикално съревнование в света, което ще се проведе в Малмьо, Швеция, през май. България за втора поредна година ще пропусне изява. Последно страната ни беше представена на конкурса през 2022 г. от групата "Intelligent Music Project" и тяхната песен "Intetion". Парчето не успя да се класира за финала и завърши на предпоследно място в първия полуфинал на "Евровизия". Към момента няма коментар от страна на БНТ защо страната няма да участва, но в предишни години обществената телевизия е оправдавала отказа си с финансови причини.

Свързани новини

Силна заявка за наградата

22.03.2024

Ще участва ли Израел на ''Евровизия''?

23.02.2024

Новини за ''Евровизия'' 2024

29.01.2024

Домакин за 2024 е...

11.08.2023

Евровизия стана най-гледаното шоу в UK

15.05.2023