Оли Александър дава заявка за Евровизия 2024 с "Dizzy"

Очакванията за победа на Обединеното кралство на песенния конкурс Евровизия през 2024 г. са още по-големи от преди, след като излезе дебютният солов сингъл на Оли Александър, "Dizzy", с който той ще представи Великобритания на легендарното музикално събитие в Малмьо, Швеция, на 11 май. 
 
Заедно със зашеметяващ видеоклип, режисиран от Колин Солал Кардо, "Dizzy" е създадена от Оли и известния електронен продуцент Дани Харл. Песента разгръща усещането за онзи опияняващ порив, който изпитваш при срещата на нов човек, а изострените емоции и енергията на парчето ще се усетят както в клуба, така и на световната сцена на Евровизия.  Първият солов сингъл на Оли Александър е тържествен, изключително индивидуален и вълнуващо артистично изявление на една от най-иновативните съвременни поп звезди в Обединеното кралство. 
 
 
"Наистина не мога да повярвам, че ще бъда част от такова специално наследство и ще развея знамето на Обединеното кралство, за мен ще бъде чест! Отдавна исках да го направя и чувствам, че това е правилният момент да издам музика под собственото си име. Написах песента миналото лято с Дани Харл. Започнахме с думата "dizzy" и си спомням, че казах "замаян от целувките ти", така че изградихме песента около това. С Дани вярваме, че музиката трябва да те пренася на вълшебно място, и искахме да опишем това приказно кътче с песента - място с красиви градини, вечни цветя и безкраен екстатичен кръговрат. Песента е за това, че изпитваш толкова силен прилив на емоции към някого, че той напълно преобръща света ти с главата надолу. Вдъхновихме се от много музика, която обичаме от 80-те години, като Erasure, Adamski и, разбира се, Pet Shop Boys," споделя Оли. 
 
 
"Dizzy" бележи нова динамична ера в творчеството на Оли Александър (екс Years & Years). В рамките на три изключително успешни албума певецът, актьор и модна икона отбеляза 2 албума #1 в Обединеното кралство, 10 сингъла в Топ 40 и наскоро получи отличието BRIT Billion (с 6,5 милиарда стрийма в световен мащаб). Наскоро Александър получи восъчна фигура в музея на "Мадам Тюсо" в Лондон -  подходящ дом за поп звезда, която е помогнала да се промени британската култура завинаги и сега представлява Обединеното кралство на голямата сцена на Евровизия.  

Свързани новини

Ще участва ли Израел на ''Евровизия''?

23.02.2024

Новини за ''Евровизия'' 2024

29.01.2024

В очакване на Евровизия

20.12.2023

Домакин за 2024 е...

11.08.2023

Евровизия стана най-гледаното шоу в UK

15.05.2023