България залага на рок парче за участието си на Евровизия 2022

Песента "Intentions", която ще представя България на Евровизия догодина, беше официално представена от БНТ.
 
Тя е дело на Intelligent Music Project. В състава й влиза вокалистът на Rainbow - Рони Ромеро, заедно с останалите музиканти от супергрупата – Стоян Янкулов-Стунджи (който е ветеран в конкурса), Бисер Иванов, Славин Славчев, Иво Стефанов и Димитър Сираков.
 
 
Тази година страната ни е една от първите, които представят готов проект за песенния конкурс. "Ще имаме достатъчно време за промоция", коментира пред БНТ създателят на проекта д-р Милен Врабевски. "Рокът е жив и има тенденция към завръщането му, защото е елитарна музика с ясни послания и искам моите деца да израстват с такива. В нашия случай ние правим мелодичен прогресив рок, който трябва да влезе в регламента - парче до 3 мин и със съответното сценично присъствие ", обясни още той.
 
Създателят на Intelligent Music Project смята, че групата е хванала всички съвременни тенденции, а аранжиментът е направен така, че да пасва много на очакванията на хората. "Разпознаваемостта ни е гарантирана, много се постараха всички", смята Врабевски. Д-р Милен Врабевски е създател, продуцент и автор на музиката. Групата ще тръгне на мини турне, което ще мине през пет български града - Благоевград, Пловдив, Търново, Русе и Стара Загора.
 
Следващото издание на Евровизия ще се състои в Торино, Италия, през май 2022 г.

Свързани новини

Силна заявка за наградата

22.03.2024

Ще участва ли Израел на ''Евровизия''?

23.02.2024

Новини за ''Евровизия'' 2024

29.01.2024

В очакване на Евровизия

20.12.2023

Домакин за 2024 е...

11.08.2023