Виж кои са изпълнителите на годината на Billboard

Започна сезонът на класациите! 

Американското издание Billboard представи своите годишни чартове на най-добрите изпълнители, песни и албуми. За пореден път канадският рапър Дрейк оглавява класацията за изпълнител на годината. Post Malone беше начело през 2020 г. и 2019 г., Дрейк през 2018 г., и Ед Шийрън през 2017 г.

35-годишният Дрейк е изпълнител на 2021-ва не само благодарение на успеха на новия му албум "Certified Lover Boy". Той присъства постоянно в класацията Billboard 200 и с предходните си албуми, а "Certified Lover Boy" е 10-ият, който я е оглавявал.

Eто кои са най-предпочитаните артисти, песни и подкасти в Spotify за 2021

Студийният запис дебютира на първото място на 18 септември 2021 г. и остава в чарта девет седмици, преди да приключи отчетния период. Дрейк има общо 35 песни в класацията Hot100, а 13 от тях достигат топ 10. Две оглавяват класацията - "What's Next" и "Way 2 Sexy".

За целия период Дрейк е имал осем албума в чарта за албуми Billboard 200. Само Тейлър Суифт е била с повече албуми - 9. Тази година американската певица заема четвъртото място в обзорната класация.

Оливия Родриго е фаворитът при жените, а в общата класация за изпълнители на годината е на втората позиция след Дрейк. Топ три допълва канадската поп звезда The Weeknd. Също така, 18-годишната американка очаквано е най-добрият нов изпълнител на годината. Дебютният й албум "Sour" остана пет седмици начело на Billboard 200. Синглите "Driver's Licence" и "Good 4 U" заеха първо място в класацията за хитове на Billboard. 

BTS е най-добрата група за втора поредна година. Бандата имаше четири хита номер едно в Hot 100 и пети подред албум, който също става номер едно. След толкова натоварен период, южнокорейската бой банда изненадващо обяви, че си взима дълга отпуска:

"Този период на почивка ще предостави на членовете на BTS шанс да се вдъхновят отново и да се заредят с творческа енергия. Освен това за тях ще бъде за първи път от дебюта си да прекарат празничния сезон със семействата си. Още веднъж ви молим да проявите внимание към нуждата им да се наслаждават на обикновен и свободен ежедневен живот, докато се концентрират единствено върху себе си, макар и за кратко, по време на периода на почивка.", се казва в изявлението на K-pop идолите. 

"Levitating" на Дуа Липа триумфира в класацията за песни на годината, след като постави рекорд за най-много седмици в топ 10 и топ 20. Тя дебютира в класацията на 17 октомври 2020 г. и още се намира в нея. Любопитното е, че на второ и трето място в тази класация е канадецът The Weeknd с двата си хита - "Save Your Tears" ft. Ариана Гранде и "Blining Lights", която е в чарта от 2020-та, когато стана и големият победител.  

Свързани новини

Вечният коледен хит отново на върха

21.12.2023

Песо Плума и Бед Бъни триумфираха

10.10.2023

#BestNewMusic от изминалата седмица

13.04.2023

Най-популярните знаменитости в Instagram

23.02.2023

Хари Стайлс пак се върна на върха

08.09.2022