Глория Естефан получи специална награда на наградите на Billboard

Глория Естефан получи отличието за легенда на церемонията за наградите на Billboard за латиноамериканските жени в музиката в Маями, съобщи сайтът на изданието. 

Певицата получи статуетката "Легенда", а за нейна изненада тя ѝ беше връчена от нейния съпруг, музикалния продуцент Емилио Естефан. ''За първи път в нашата кариера давам награда на Глория, но когато ми казаха да го направя, трябваше да го направя, защото искрено се гордея с теб'', каза той с възхищение от певицата.

Глория Естефан допринася за популяризирането на латино музиката през 80-те години с хитове като ''Conga'' и ''Rhythm Is Gonna Get You''. 29 нейни песни намират място в класацията Billboard Hot 100, три от които на първото място - ''Anything for You'' през 1988 г., ''Don’t Wanna Lose You'' през 1989 г. и ''Coming Out of the Dark'' през 1991 г. Певицата е носителка на три награди "Грами". Преди да ѝ бъде връчена наградата имаше специално изпълнение в нейна чест на песента ''Mi Tierra'' под акомпанимента на оркестър, съставен изцяло от жени. 

''Към всички кралици, с които споделяме тази вечер, обожавам всяка една от вас. Много се гордея винаги, когато видя жена да успее, това изпълва сърцето ми с радост'', каза по време на церемонията легендата.

Наградата за жена на годината беше връчена на Карол Джи в нейно отсъствие, тъй като певицата е на европейско турне. От нейно име приза получи баща й Гийермо Хиралдо, който също е латиноизпълнител. 

Сред наградените на галавечерта бяха още пуерториканката Кани Гарсия, която беше отличена за новаторство, и колумбийката Кали Учис, избрана за изгряваща звезда. Камила Кабело посвети речта си на своята майка: "Когато в света има страдание, майка ми ми напомня, че има и любов. Обичам те, мамо. Обичам и теб, Глория Естефан." Двайсетгодишната Анхела Агилар получи поздравления от баща си - Пепе Агилар, който изпрати видеопослание от Япония. 

Свързани новини

Вечният коледен хит отново на върха

21.12.2023

Песо Плума и Бед Бъни триумфираха

10.10.2023

Хари Стайлс пак се върна на върха

08.09.2022

Lizzo е новата кралица на класациите

03.08.2022

Виж кой обра наградите на Billboard

16.05.2022