Жизел Бюндхен спаси огромна костенурка

Супермоделът Жизел Бюндхен вече е и супергерой!

41-годишната красавица публикува видео, в което показа как спасява голяма морска костенурка, която се е заплела в рибарска мрежа. Клипчето стана вайръл, а манекенката получи хиляди благодарности за добрината си. Освен че спаси застрашената животинка, Жизел показа, че е в перфектна форма и може да вдига доста тежко. Известно е, че морските костенурки тежат около 70-80, дори до 100 килограма!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Gisele Bündchen (@gisele)

"Животът е поредица от възможности, които се появяват ежедневно и ние избираме какво да правим с тях", пише Бюндхен в поста си. Тя разказва и подробностите за случката: "Рано тази сутрин се разхождах по плажа и Оникс започна да лае срещу купчина боклук, който океанът беше изхвърлил по време на прилива. Когато се приближих, видях тази красива костенурка, обърната с главата надолу с изражение на безнадеждност и изтощение в очите, а тялото й беше оплетено в рибарската мрежа. Веднага започнах да я освобождавам от мрежата, която я задушаваше, но дори и след като я развързахме, тя беше твърде уморена, за да се върне обратно към океана. Не се замислих, просто я вдигнах и я занесох до водата. (удивително как адреналинът може да те направи по-силен!) Почувствах облекчение и много щастие да я видя да плува свободно..."

Красавицата напомня още, че има толкова много диви животни, които за съжаление умират по подобен начин и призовава всички да спасяваме животните в беда и да ги пазим. "Възможността за промяна започва с едно действие", пише още Жизел, която получи стотици поздравления, включително от много знаменитости. Актрисата Гал Гадот я нарича "Кралицата", а колежката й Хайди Клум споделя, че я обича.

Свързани новини

Gisele Bündchen пропя класически рок

04.09.2013