Бионсе пусна два нови видеоклипа - визуални шедьоври

R&B иконата Бионсе отпразнува една година от излизането на визуалния си албум "Black Is King", който е инспириран от африканската музика и култура, с представянето на два нови музикални клипа. 

Албумът "Black is King" показва историята на млад африкански принц, който бяга от дома си след смъртта на баща си, преминава през пътешествие в търсене на своята идентичност и си възвръща трона. Вдъхновението е от музиката от "The Lion King: The Gift" и е изцяло дело на Бионсе. Тя пише парчетата, пее, участва, режисира и е изпълнителен продуцент. Части от тази история, която ексклузивно се предлага от стрийминг платформата Disney +, разказват и двата видеоклипа. 

Видеата наподобяват по-скоро кратки филми, а пищността на сцените е зашеметяваща! Парчето "MOOD 4 EVA" ft. Jay-Z, Childish Gambino & Oumou Sangaré идва с близо 8-минутен видеоклип, който за два дни вече е гледан близо 3 милиона пъти в YouTube.

Видеото е заснето в Лос Анджелис в прочутото имение Beverly House в продължение на два дни през септември 2019 г. Клипът е режисиран от самата певица заедно с Дикайл Риммаш.

Освен дуетните партньори на звездата, във видеото виждаме още певицата Кели Роуланд и майката на Бионсе - Тина Ноулс Лоусън, които отправят специални "майчински" послания.

Във второто видео на "Otherside" виждаме близнаците на Бионсе и Jay-Z - три-годишните Руми и Сър. Видеоклипът символично представя момента на откриването на истината и пътуването на младия принц обратно към себе си и рода си. 

Части от клипа, по-конкретно моментът, в който принцът се издига до божествеността, са заснети в кулата Ponte City в Йоханесбург, Южна Африка. Режисьори на тази част от филма са Еманюел Аджей и Бионсе. В аутрото на "Otherside" певицата пее на Суахили.

Свързани новини

Бионсе потопена в кънтри музиката

15.03.2024

Кралица Би с огромен успех в кънтрито

21.02.2024

Кралицата пак ни изненада

12.02.2024

Обвиняват Бионсе в плагиатство

19.12.2023

Нов живот за "Grown Woman"

18.12.2023