R. Kelly беше признат за виновен в сексуално насилие

Американският певец R. Kelly бе признат за виновен по многобройни обвинения в сексуални престъпления.
 
Изпадналата в немилост R&B звезда може да получи доживотен затвор, предаде Франс прес. 54-годишният певец, известен със своя хит "I Believe I Can Fly", се изправи пред съда в Ню Йорк. 
 
Официалното завеждане на дело се случи едва след като негови жертви дадоха интервюта по телевизията. Някои от тях посочват, че са били непълнолетни, когато са станали обект на насилие. 
 
Обвиненията срещу певеца са го съпътствали по време на цялата му кариера, но натиска срещу него се засили в ерата #MeToo и  особено след премиерата на "Surviving R. Kelly" - документален филм от 2019 г., който включваше интервюта с няколко от неговите обвинителки.
 
Прокурорите твърдят, че R. Kelly е използвал славата и богатството си, за да примамва непълнолетните момичета с обещание да им помогне в музикалната им кариера. Част от тях пък са били избирани сред фенове на концертите му с помощта на хора от екипа му.
 
Музикантът може да получи доживотна присъда, но адвокатът му обяви, че ще обжалва обвиненията. Присъдата се очаква да бъде обявена чак на 4 май догодина.

Свързани новини

R. Kelly отново на съд

16.08.2022

R. Kelly се завръща с нов албум

29.11.2013

Чуй “PYD” на Justin Bieber и R. Kelly

18.11.2013