Започна второто издание на Sofia Songwriting Camp

Композитори, текстописци, музикални продуценти от Швеция, Норвегия, Южна Корея и Румъния се събират отново заедно с някои от най-талантливите ни автори, изпълнители и продуценти за второто издание на първия по рода си международен творчески лагер за писане на песни у нас – Sofia Songwriting Camp 2021, организиран от "Вирджиния Рекърдс".
 
Родните ни артисти ще творят рамо до рамо с чуждестранни хитмейкъри, работили със звезди като Aretha Franklin, Whitney Houston, Carlos Santana, Destiny’s Child, Lauryn Hill, Dr. Dre, Eminem, Jay-Z, 50 Cent, The Weeknd, ASAP Rocky, Kanye West, Ricky Martin и много други. Голяма част от тях са и пионери в една от най-бързоразвиващите се музикални индустрии, а именно корейската, създавайки песни за k-pop суперзвезди като BTS, SuperM, Red Velvet, Girls Generation и Twice. 
 
Sofia Songwriting Camp има амбициозен план да превърне България в световна музикална резиденция, като организира уникални по рода си събития, на които национални и международни автори на песни работят в екип, обменят идеи, опит, страст и умения.
 
"Основните ценности, които ме движат от много години, са образованието, заедността, подкрепата за талантливите в полето на музиката у нас и стремежът да им създавам възможности за национална и международна изява. В България подобна форма на създаване на музика е все още не достатъчно разпространена, но това ще се промени и тази промяна ще донесе позитивно развитие за целия ни музикален пазар и творците.", сподели Саня Армутлиева от "Вирджиния Рекърдс".
 
Миналата година организаторите обявиха национален конкурс за творци, с който дадоха възможност на двама автори да станат част от тазгодишния творчески форум. Заради наложените нови рестрикции свързани с пандемията от COVID-19 публичното слушане на авторските демо записи бе отмено, а международното жури избра за победители Искрен Тончев-Искрата и Витали Езекиев. Те се присъединиха официално към новия творчески екип на лагера.

Свързани новини

Sofia Songwriting Camp 2020 - наесен

24.03.2020

20 звездни хитмейкъри идват у нас

04.03.2020

Brianna с ново парче

04.11.2019

Ева Пармакова - "Lipstick"

24.10.2019

Наша песен в албум на k-pop банда

18.09.2019