Виж видеото към "Wind Of East" на Fabrizio Parisi & The Editor и DIA

Fabrizio Parisi & The Editor и певицата DIA пуснаха видео към сингъла "Wind Of East" – първи от едноименния албум. Премиерата на клипа беше днес, 15 октомври.
 
 
Видеото на "Wind Of East" е дело на Whiteshadows Pictures. Режисьор на клипа е Петър Симеонов, който застава и зад камерата. Асистент камера е Димитър Розов, а монтажът е на Павел Павлов. Осветител е Ангел Пешков. 
 
 
Сюжетът проследява певицата DIA в една нeйна разходка, която ще я заведе до неочаквано откритие. Кадрите се преплитат с такива от звукозаписно студио New Spirit (там е записан и целият албум).
 
 
Един от основните акценти в клипа е грамофонна плоча, която DIA открива в музикален магазин. Тя е препратка към уменията с винилите на опитните Fabrizio Parisi & The Editor, които с помощта на модерните хаус бийтове успяха напълно да преобразят автентичната фолклорна песен „Стани ми порти отвори“. Въпреки пренасянето на тази народна песен в наши дни, както продуцентите, така и DIA, са пипали с бели ръкавици оригинала, водени от безкрайно уважение към българските традиции.
 
 
Доказаният тандем Fabrizio Parisi & The Editor и DIA реализираха дългоочаквания албум "Wind Of East" (излязъл на 30 юли), след като заедно създадоха два супер успешни проекта в последните две години - #yoursake и South Legend, оглавявали всички класации в България. Логично, следващата им стъпка беше цял албум, в който българският фолклор умело се преплита с различни електронни стилове - от дийп хаус и тек хаус до джекинг груув и дори EDM.

Свързани новини

Даяна Рос пусна тийзър на ново видео

04.11.2021

Поли Генова с ремикс на "No More"

29.10.2021

Първи трейлър на "Спенсър"

30.08.2021

Радиоводещата DIA с първи албум

02.08.2021

Изненада от Fabrizio Parisi & The Editor

01.07.2021