Водещата на Fresh! DIA с първи албум, заедно с диджеите Fabrizio Parisi & The Editor

Младата певица DIA, която слушателите на Radio Fresh! много добре познават от ефира на радиото, издаде дебютния си албум! 
 
WIND OF EAST е името на студийния запис с етно-хаус - музиката, която се превърна в запазената марка на изпълнителката, която от няколко години успешно съчетава певческата си кариера с тази на радиоводеща. 
 
Албумът е дело на продуцентското дуо Fabrizio Parisi & The Editor, с гласа на прекрасната DIA. Тя пее всички вокали и  беквокали, като участва и в аранжиментите на десетте песни от проекта. 

 
WIND OF EAST e първият албум изцяло в етно-хаус - стилът, който е безапелационен лидер в музикалните класации и клубовете в България. Целта на най-успешното продуцентско дуо в България Fabrizio Parisi & The Editor и певицата DIA  е кратка и ясна – Да вкара българския фолклор в клубовете в цял свят!
 
Албумът съдържа 10 песни. Всяка от тях стъпва на основата на автентичен български фолклор, който е магически претворен от гласа на DIA. Под опитните ръце на Fabrizio Parisi & The Editor обаче песните придобиват изцяло ново и модерно звучене, готови да прескочат границите на България.
 
Фолклорното вдъхновение за WIND OF EAST е събирано от самата DIA от шопската, пиринската и родопската етнографски области. "Обожавам тези кътчета на България и често пътувам из тях. Местните хора пък обожават да пеят. Точно така съм чула, научила и разбрала за всички тези песни, които като пея винаги ме обзема особено чувство", споделя певицата, която е завършила Националното музикално училище с профил "Народно пеене". Две от песните в WIND OF EAST черпят своето вдъхновение от македонския фолклор.
 
Крайно време беше да затворим кръга и да издадем цял албум с хаус музика, вдъхновен от автентичния български фолклор", споделя Fabrizio Parisi.
 
"Решението да го направим с DIA беше най-лесното нещо. Целта е този албум да влезе в хаус средите в целия свят", допълва The Editor. 
 
Колкото разнообразни са автентичните песни, вдъхновили WIND OF EAST, толкова стилово разнообразен е и самият албум. В него намират място както дийп хаус и тек хаус, така и джекинг груув и дори EDM. Всяка песен в албума е получила ново име, тъй като, стъпвайки върху фолклорния мотив, екипът е създал чисто нови песни. Заглавията идват сами, отразявайки единствено емоцията, която носи всеки трак. Мотивите са от песните "Стани ми порти отвори", "Ах, минав в гора", "Чичовите конье", "Мари, Марийко", "Що ти са очи плакали", "Пуста младост", "Седнала е Яна", "Вено, пиле", "Ой, месечино", "Бела Бека" и др.

Свързани новини

Claydee във "Вярваш или не"

02.05.2022

Даяна Рос пусна тийзър на ново видео

04.11.2021

Излезе видеото към "Wind Of East"

15.10.2021

Първи трейлър на "Спенсър"

30.08.2021

Даяна Рос се завръща с нов албум

17.06.2021