Били Айлиш отбеляза рекорд в UK класацията за сингли

Били Айлиш сигурно е по-щастлива от всякога, тъй като с премиерата на новия си аллбум "Happier Than Ever" и едноименното парче от него, певицата отбеляза най-високия си дебют в официалната класация за сингли на UK. 

Преди броени дни певицата пусна новия си албум, като преди официалното му излизане, певицата представи песните "My Future", "Therefore I Am", "Your Power", "Lost Cause" и "NDA". 

Всяка една от песните разказва за тъмната страна на известността и така "Happier Than Ever" се превръща в прозорец към мрака, затаил се в сърцето на звездата. Първото парче, излязло от албума през тази година, беше "Your Power" - нежна акустична балада, която поставя въпроса за насилието над непълнолетни момичета и личната история на изпълнителката, свързана с това.

"Беше ме страх да издам тази песен, защото е любимият ми проект, който някога съм създавала. Почувствах се сякаш света не я заслужава. Тя е отворено писмо до всички, които се възползват от мен - най-вече мъжете. Искам хората да ме чуят, а не да се опитват да разберат за кого говоря, защото песента не е за това. Не е за един конкретен човек. И може би си мислите, че всичко това е защото съм в музикалната индустрия - НЕ! Това се случва навсякъде", споделя изпълнителката.
 
След "Your Power" излезе и малко по-ведрият сингъл "Lost Cause", отново в характерния за Айлиш меланхоличен стил, съпътстван от джазов инструментал и закачлив текст. Тракът разказва за апатичен партньор, изцяло незаслужил отделеното му време, а във видеото към него Били изглежда твърде заета да купонясва с приятелките си, за да страда по него.
 
Последната песен, преди релийза на албума, е "NDA" - една история за трудностите на известността - невъзможни връзки, далеч от нормалния социален живот и потенциални преследвачи. Видеото към нея, което е заснето на един кадър, представя звездата, заедно с екип от 25 професионални шофьори - каскадьори, които карат бясно покрай нея.
 
В него не участват дубльори и няма допълнителни визуални ефекти - органично и неподправено, като самата Айлиш.
 
"Happier Than Ever": 
 
1. Getting Older
 
2. I Didn’t Change My Number
 
3. Billie Bossa Nova
 
4. my future
 
5. Oxytocin
 
6. GOLDWING
 
7. Lost Cause
 
8. Halley’s Comet
 
9. Not My Responsibility
 
10. OverHeated
 
11. Everybody Dies
 
12. Your Power
 
13. NDA
 
14. Therefore I Am
 
15. Happier Than Ever
 
16. Male Fantasy

Свързани новини

Били Айлиш пише история

12.03.2024

Кой ще пее на наградите ''Оскар''

06.03.2024

Били Айлиш е готова с новия си албум

22.02.2024

Актьорски дебют за звездата

21.03.2023

Певицата иска да съхрани психиката си

08.03.2023