Невероятните успехи на Ед Шийрън в цифри

Британският изпълнител Ед Шийрън бе обявен за най-богатата звезда на Острова под 30-годишна възраст.

Състоянието му се оценява на 322 млн. долара. Песента "Shape of You" на 30-годишния носител на "Грами" е най-стриймваният сингъл, а британецът осъществява най-печелившото солово турне на всички времена.

Наскоро Шийрън представи дългоочаквания си нов албум "=", който вече е хит в класациите, а бъдещото турне в негова подкрепа ще затвърди статута му на най-успешния британски музикант. Може да подобри и собствените си рекорди. Освен ако Адел с предстоящите си албум и турне не го победи. Едно е сигурно обаче - сблъсъкът на титаните ще бъде съпроводен с прекрасна музика!

Но да погледнем към успехите на Ед в музиката, които естествено са в основата на комерсиалния му успех.

Средно по пет негови сингъла влизат в класацията на Острова всяка година, и така е от 2011 г., когато музикантът прави дебюта си с "The A Team". Това в цифрово изражение прави 60.3 милиона продажби и невероятните 5.7 милиарда стрийма. 22 песни на Шийрън имат по над 1 милион продажби в чарта!  Постижението е зашеметяващо, няма спор. Последният сингъл на Ед, който надхвърли границата от 1 милион, е пилотният сингъл от новия му албум "Bad Habits".

Ед Шийрън представи новия си албум плюс сингъла "Overpass Graffity"

Най-големия си успех досега Ед постига с хита "Shape Of You" и албума "Divide". Парчето прекарва 13 последователни седмици под номер 1 през 2017 г., като любопитен факт е, че в различни моменти през годината се състезава с други песни от албума - "Castle On The Hill, "How Would You Feel (Paean)" и "Galway Girl".

"Shape Of You" е и най-стриймваната песен в Обединеното кралство за всички времена, като записва внушителния брой от 496 милиона възпроизвеждания.

"Perfect" обаче е най-дълго престоялият сингъл в топ 100. Баладата отново е от "Divide" и заема позиции в чарта рекордните 187 седмици. Това става и с малко помощ от звездите Бионсе и Андреа Бочели, с които Шийрън записва версии на песента.

Най-успешната колаборация на Ед обаче е с Джъстин Бийбър и "I Don’t Care". Дуетът на двамата оглавяваше официалната британска класация в продължение на осем седмици през 2019 година.

Ето и топ 10 на най-успешните песни на Ед Шийрън:

1.Shape Of You

2. Perfect

3. Thinking Out Loud

4. Castle On The Hill

5. The A Team

6. Photograph

7.Galway Girl

8. I Don’t Care ft. Джъстин Бийбър

9. Sing

10. Lego House

Свързани новини

Ед Шийрън с еко-модна колекция

11.07.2022

Ед Шийрън с щедро обезщетение

22.06.2022

Топ 10 на най-слушаните през 2021-ва

20.06.2022

Звездните бебета са тук!

20.05.2022

Ед Шийрън с нов клип, заснет в Украйна

26.04.2022