Джеймс Артър представи новия си албум и видеоклипа на "Deja Vu"

Джеймс Артър направи премиера на новия си албум "It'll All Makes Sense In The End", който по думите му е "най-личната му творба до момента". На обложката Джеймс е с по-младата версия на себе си. 
 
Британският музикант създава по-голямата част от музикалната си колекция по време на локдауна в къщата си в Съри. Изнасяйки се от Лондон, музикантът инвестира в звукозаписни уреди и изграждането на домашно студио. Той си създава безопасно убежище, в което се чувства удобно и може да бъде още по-откровен, не само за нещата, които го вдъхновяват, но и за нещата, които го притесняват:
 
"И изведнъж музиката започна да звучи страхотно. Още в началото имаше звук, към който се стремях и дори тогава звучеше като истински албум. Това е първият път, в който създавам музика на едно и също място, а не в различни студиа и това може да се чуе в песните. Има нещо наистина удобно в това да работиш в собствения си дом - успях да бъда по-уязвим от всякога.",  споделя Джеймс.
 
След като написва автобиографичните първи сингли "Medicine" и "September", артистът открито пее за любовта, зависимостта и дяволите, които го преследват в "Déjà Vu" - електро-рок песен, която е с голямо емоционално съдържание.

Новият албум на Артър е с подчертано рок звучене. "Видът рок, който обичам, е емо и поп-пънк, така че исках да се заема с този жанр. Лирически тази песен, както и много от другите, е звукът на някой, който много размишлява, много обработва и е наистина честен за това къде се е намирал в главата си.", споделя музикантът. 

Освен искрените изповеди в текстовете си, Артър пее и за неслучилото се бъдеще. Песента "Emily" е нежна, интимна песен за дъщерята, която певецът един ден може да има: "Идеята възникна от разговорите за това да имам деца. Бих ли бил дори добър баща? А ако прочетат за всички глупости, през които съм преминал? Няма значение“, разсъждава той.

С "SOS" певецът отново прави обрат: "Чувствам я като песен, определяща албума. Всичко, което исках да постигна, е в това парче. Има тежък рок, припев в стил 30 Seconds To Mars. След това в стиховете има рап, напомнящ този на Miguel. И накрая има хорово пеене. Във видеото вървя по улицата и пея на всички тези разбити души, хванати в капан в къщите си за една година."
 
 
До днес Джеймс Артър е издал три изключително успешни албума и има над 30 млн. продадени копия по целия свят.
 
It'll All Makes Sense In The End: 
 
Running Away
Wolves
Medicine
September
Always
Emily
Last Of The Whiskey
Never Let You Go
4000 Miles
Deja Vu
Ride
Avalanche
SOS
Take It Or Leave It

Свързани новини

#BestNewMusic тази седмица

01.04.2022

Ето кои са най-добрите нови албуми

16.11.2021

5 горещи музикални премиери

08.11.2021

Най-добрите музикални премиери

24.09.2021

Музикалните премиери тази седмица

20.08.2021