Новият албум на ABBA e тук

ABBA се завърна с дългоочаквания си нов студиен албум "Voyage".
 
След близо 40-годишна пауза, любимата музикална четворка подарява на милионите си фенове по света 10 неиздавани досега песни. ABBA планира и зрелищно шоу идната пролет в Лондон.  

Виж трейлъра на шоуто "Voyage"

"Мина много време, откакто за последно работихме заедно. Почти 40 години. През 1982 г. взехме решение да сложим край на музикалната си кариера. Вдъхновението да се съберем отново дойде от реализирането на една дългогодишна наша мечта, а именно революционният концерт ABBA VOYAGE, който ще се състои през 2022 г. в специално изградената ABBA Arena в Лондон. Мисълта, че ще седнем в публиката и ще наблюдаваме нашите 3D холограми да изпълняват най-големите ни хитове, е нереално и същевременно удивително!", споделят четиримата музиканти от най-известната шведска група на всички времена. 

 
След като през септември изпълнителите обявиха сензационното си завръщане с живо включване в YouTube, гледано от над 2 млн. зрители, те счупиха рекорда на Universal Music Group за най-бързата предварителна продажба във Великобритания - над 80 000 копия за три дни.
 
Новият албум е плод на четири години неуморна работа, през които музикантите се срещат в студиото на Бени Андершон в Стокхолм и съживяват магията ABBA. Както всички предишни заглавия на любимата четворка, "Voyage" е написан и продуциран от Бени Андершон и Бьорн Улвеус, a аранжиментите и текстове им се се допълват от незаменимите вокали на Агнета Фелтскуг и Ани-Фрид Люнгстад. 
 
"Знаехме, че ако има шоу, ще са ни необходими няколко нови песни, които да представим... Когато влязохме в студиото след 39 години пауза, сякаш времето беше спряло... Прекарахме си страхотно.“, разказа Бени.

ABBA потвърди, че "Voyage" е последният им албум

Първите сесии през 2018 г. бяха толкова забавни, че когато Бени се обади да ме пита дали искам да изпея още няколко песни, веднага се съгласих! Истинска радост бе да работя с групата отново. Надявам се нашите фенове да почувстват емоцията и енергията, които вложихме в създаването на албума.”, споделя Ани-Фрид. 

Свързани новини

Агнета от ABBA представи солов сингъл

31.08.2023

ABBA THE SHOW вече и у нас

28.03.2023

Чака ни неясно бъдеще, смята той

17.01.2023

"Voyage" на ABBA стана мултиплатинен

09.11.2022

Новините покрай АBBA не спират

13.04.2022