ABBA потвърди, че "Voyage" е последният им албум

Шведската група ABBA потвърди, че приключва своята музикална кариера с предстоящия албум "Voyage".

Групата сензационно се събра след пауза от близо 40 години, за да обяви албума, който включва неиздавани до момента записи. Също така, специалният мюзикъл с дигиталните аватари на музикантите "ABBA Voyage" ще бъде представен напролет в Лондон.

Групата пусна до момента три нови сингъла - "I Still Have Faith In You", "Don't Shut Me Down" и "Just a Notion". С тях очаквано се завърна на върха на класациите в родната си Швеция и в Обединеното кралство.

Бени Андерсън и Бьорн Улвеус разкриха, че все още имат песни, които не са влязли и в този албум, но по всяка вероятност ще останат недовършени завинаги.

Бени каза пред The ​​Guardian: "Това е…Така трябва да бъде, ясно е" .Той добавя, че, когато групата се разпада през 1982 година, никога не е казвал със сигурност, че няма да се съберат отново. Сега обаче е категоричен, че това е последната продукция на шведския квартет.

Агнета Фелтског наскоро също постави под съмнение бъдещето на групата, признавайки пред шведското радио, че вече всички са възрастни и имат своите проблеми, с които се борят. Заради това и четиримата смятат, че "Voyage" е последният им албум. 

След обявяването си, "Voyage" счупи рекорда на Universal Music UK за най-голямата предварителна поръчка за албум, реализирайки над 80 000 продажби в Обединеното кралство до момента.

Студийният запис с 10 нови песни ще излезе официално на 5 ноември, като е достъпен за предварителна поръчка на CD, винил и касетка.

Свързани новини

Агнета от ABBA представи солов сингъл

31.08.2023

ABBA THE SHOW вече и у нас

28.03.2023

Чака ни неясно бъдеще, смята той

17.01.2023

"Voyage" на ABBA стана мултиплатинен

09.11.2022

Новините покрай АBBA не спират

13.04.2022